مدیریت کمپوست در ایران: فرصت ها و چالش ها
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 282
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JEHE-2-3_006
Index date: 29 November 2023
مدیریت کمپوست در ایران: فرصت ها و چالش ها abstract
زمینه و هدف: بنا به گزارش سازمان خواروبار جهانی، بین ۳۳ تا ۶۰ درصد افزایش تولیدات کشاورزی در جهان مرهون مصرف کود های شیمیایی بوده است. اثرات منفی کود های شیمیایی بر محیط زیست و سلامت موجودات زنده به ویژه انسان، کشور را با چالش هایی نظیر افزایش آمار سرطان مواجه کرده است. بنابراین جایگزینی کود های شیمیایی با کمپوست ضروری می باشد. کمپوست باعث افزایش بازدهی محصول و کنترل فرسایش خاک می گردد.
مواد و روش ها: به منظور دستیابی به اهداف تحقیق، مطالعات کتابخانه ای انجام شد و جهت بررسی وضعیت کود های شیمیایی و کمپوست در ایران و کشور های پیشرفته جهان، مطالبی از طریق پایگاه های معتبر داخلی و خارجی جمع آوری گردید.
یافته ها: پیش بینی می شود مصرف کود های شیمیایی در اروپا تا سال ۲۰۳۰ تا ۱۶ میلیون تن کاهش یابد. درحالی که طبق پیش بینی ها در ایران تا سال ۲۰۲۰ به ۶۷۰۰ هزار تن افزایش می یابد. کل عرضه کمپوست در کشور در سال ۸۸، ۱۶۴ هزار تن و تا سال ۹۵ به ۵۹۰ هزار تن و کل تقاضا در کشور در سال ۸۸، ۴۷۲ هزار تن و تا سال ۹۵،۶۶۱ هزار تن خواهد بود. این امر نشان می دهد که ۷۱ هزار تن کمبود در عرضه کمپوست تا سال ۹۵ وجود دارد.
نتیجه گیری: استفاده بیشتر کمپوست در کشور منوط به مدیریت چند وجهی این موضوع دارد که باید وزارت خانه ها، شهرداری ها و سازمان بازیافت با هم همکاری لازم را داشته باشند. با دادن آگاهی های لازم در رابطه با اثرات سوء مصرف بی رویه کود های شیمیایی و همچنین ترویج مصرف کود کمپوست علاوه بر کاهش مصرف کود شیمیایی، موجب تقاضای بیشتر برای مصرف کود کمپوست خواهد شد.
مدیریت کمپوست در ایران: فرصت ها و چالش ها Keywords:
مدیریت کمپوست در ایران: فرصت ها و چالش ها authors
مهدی فرزادکیا
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
سودا فلاح جوکندان
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
مجتبی یگانه بادی
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :