سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین شرایط بهینه استخراج حلالی زیرکونیم و هافنیم

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,062

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SMEC08_056

Index date: 22 February 2013

تعیین شرایط بهینه استخراج حلالی زیرکونیم و هافنیم abstract

درصنعت هسته ای اززیرکونیم بدلیل قابلیت جذب پایین نوترون درغلاف میله های سوخت هسته ای استفاده میشود از انجا که هافنیم نسبت به زیرکونیم قابلیت جذب نوترون بسیاربالاتری دارد لذا باید بهعنوان یکعنصر مزاحم از زیرکونیم جداگردد درتحقیق حاضر ازروش آرایه ها متعامد تاگوچی برای تعیین شرایط بهینه جداسازی هافنیم اززیرکونیم به روش استخراج حلالی استفاده شد متغیرهای نوع اسید نیتریک سولفوریک و هیدروکلریک و غلظت آن 0.01و1و5 مولار ازفاز آبی و استخراج کننده های دی -2- اتیل هگزیل فسفریک اسید سیانکس 301 302 از فازی آلی تحت مطالعه قرارگرفتند نتایج نشان داد که استفاده از اسید نیتریک 5مولار و استخراج کننده سیانکس 302 شرایط بهینه را برای استخراج و جداسازی زیرکونیم و هافنیم فراهم می کند که دراین حالت میزان استخراج زیرکونیم و فاکتور جداسازی به ترتیب برابر 99/5% و 8/7 حاصل شدند. برای بررسی بیشتر نتایج حاص لازطرح تاگوچی اثرعوامل گوناگون مانند زمان اختلاط دوفاز غلظت اسید غلظت استخراج کننده غلظت نمک نیترات سدیم و نوع رقیق کننده بصورت تک متغیری نیزم ورد بررسی قرارگرفتند

تعیین شرایط بهینه استخراج حلالی زیرکونیم و هافنیم Keywords:

تعیین شرایط بهینه استخراج حلالی زیرکونیم و هافنیم authors

سولماز نبردی

کارشناسی ارشد فراوری مواد معدنی

محمود اسکندری نسب

استادیار فراوری موادمعدنی دانشگاه شهید باهنر کرمان

عباس سام

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

احمد نوزاد

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای پژوهشکده مواد تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Ritcey G. M., "Science and Technology of Tributyl Phosphate", CRC ...
_ "Determination of Optimum Process Conditions for The Extraction and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین شرایط بهینه استخراج حلالی زیرکونیم و هافنیم" توسط سولماز نبردی، کارشناسی ارشد فراوری مواد معدنی؛ محمود اسکندری نسب، استادیار فراوری موادمعدنی دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ عباس سام، استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ احمد نوزاد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای پژوهشکده مواد تهران نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زیرکونیم، هافنیم، تاگوچی، استخراج، سیانکس 302 هستند. این مقاله در تاریخ 4 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1062 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که درصنعت هسته ای اززیرکونیم بدلیل قابلیت جذب پایین نوترون درغلاف میله های سوخت هسته ای استفاده میشود از انجا که هافنیم نسبت به زیرکونیم قابلیت جذب نوترون بسیاربالاتری دارد لذا باید بهعنوان یکعنصر مزاحم از زیرکونیم جداگردد درتحقیق حاضر ازروش آرایه ها متعامد تاگوچی برای تعیین شرایط بهینه جداسازی هافنیم اززیرکونیم به روش استخراج حلالی استفاده شد متغیرهای نوع اسید ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین شرایط بهینه استخراج حلالی زیرکونیم و هافنیم با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.