ارزیابی پایداری نظام مستمری مورد مطالعه: سازمان تامین اجتماعی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 67

This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REFA-20-79_008

تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1402

Abstract:

مقدمه: نظام بیمه ای ایران شامل ۱۸ صندوق بازنشستگی است که از اجزای نظام حمایت اجتماعی هستند و حدود ۶۸ درصد از جمعیت نیروی کار شاغل و تقریبا ۴۶ درصد از جمعیت سالمند را تحت پوشش دارد. امروزه ازآنجایی که صندوقهای بازنشستگی کشور از اصلی ترین بازیگران حوزه اجتماعی و اقتصادی کشور به شمار می روند، بحران مربوط به آنها نیز از ابعاد گسترده تری برخوردار است. عدم اتخاذ راهبردهای مناسب در ارتباط با مدیریت این بحران ثبات حوزه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور را با مخاطراتی بسیار جدی روبه رو خواهد کرد. اما آنچه به یک نگرانی مهم واصلی برای خط مشی گذاران در حوزه تامین اجتماعی تبدیل شده وضعیت نگران کننده صندوقهای بازنشستگی است به صورتی که با شاخص پایداری به مرز نگرانی و هشدار رسیده و حتی در برخی از این صندوقها از این مرز عبور کرده اند. این تحقیق با هدف پایداری به بررسی مالی وضع موجود سازمان تامین اجتماعی به عنوان بزرگ ترین نهاد بیمه ای کشور می پردازد. روش: این تحقیق با استفاده از مطالعه هم گروهی و با استفاده از داده های جمعیتی و اقتصادی به برآورد توانایی مالی سازمان تامین اجتماعی پرداخته است. یافته ها: مهم ترین چالشهای اقتصادی سازمان تامین اجتماعی عبارت بودند از فرمول مستمری سخاوتمندانه شامل سن و سابقه بازنشستگی پایین و عدم پرداخت حق بیمه های سهم دولت. بحث: بر اساس گزینه های امکان پذیر پیشنهاد های اصلاح بایستی در قالب اصلاح فرمول مستمری، افزایش سن و سابقه بازنشستگی و تدبیر مشارکتهای پرداخت نشده دولت در پرداخت منظم سهم حق بیمه دولت تدوین شود.

Authors

Mehrdad Mohagheghzadeh

Department of Economics, Faculty of Economics and Accounting, Islamic Azad University, Central Tehran Branch, Tehran, Iran,

Marjan Daman Keshideh

د کتر اقتصاد ، گروه اقتصاد ، د انشکد ه اقتصاد و حسابد اری، د انشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران،

Hooshang Momeni Vesalian

د کتر اقتصاد ، گروه اقتصاد ، د انشکد ه اقتصاد و حسابد اری، د انشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.

Majid Afsharirad

Ph.D. in Economics, Department of Economics, Public Affairs, Faculty of Economics, Kharazmi University, Tehran, Iran.

Alireza Daghighi Asli

Department of Economics, Faculty of Economics and Accounting, Islamic Azad University, Central Tehran Branch, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Asadi, Z. (۲۰۱۵). Investigating the role of actuaries in the ...
  • Parliamentary Research Center (۲۰۰۴) Improving the decision-making system in the ...
  • Robalino D. (۲۰۰۸). Retirement Assessment Report in the Middle East ...
  • نمایش کامل مراجع