عوامل مرتبط با طلاق از دیدگاه متقاضیان طلاق در شهرستان محمودآباد

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 64

This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REFA-20-77_007

تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1402

Abstract:

مقدمه: با توجه به افزایش و رشد میزان طلاق در ایران، ضروری است تا از طریق توصیف و بررسی میزان طلاق، شناخت دقیق متغیرهای زمینه ای و شناسایی عوامل زمینه ساز بروز و وقوع طلاق، با رصد دقیق و برنامه ریزی منظم در این خصوص به بهبود شرایط و کاهش میزان طلاق و یا پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ناشی از آن مبادرت ورزید. ازاین رو در این مطالعه، علل و فرایندهای تصمیم و اقدام برای جدایی از دیدگاه متقاضیان طلاق در شهرستان محمودآباد از منظر جامعه شناختی و توجه به عوامل اجتماعی، موردنظر قرار گرفته است. روش: جامعه آماری این مطالعه که به روش مطالعه کمی و اسنادی و با استفاده از اطلاعات افراد مراجعه کننده به مرکز فوریتهای اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان محمودآباد انجام گرفته است، دربرگیرنده تمامی پرونده های متقاضیان طلاق مراجعه کننده به مرکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق در طی ۲ سال بود که درمجموع، شامل اطلاعات ۶۲۷ پرونده بوده است. یافته ها: یافته های این مطالعه در دو دسته ارائه شده اند که شامل تحلیل متغیرهای زمینه ای مرتبط با طلاق و نیز پرداختن به عمده ترین دلایل زوجین برای ارائه درخواست طلاق هستند که دربرگیرنده خیانت و عدم تعهد در روابط زناشویی، طلاق عاطفی، اعتیاد به مصرف مواد مخدر، عدم آشنایی و تسلط بر تکنیکهای مهارتهای زندگی، دخالت اطرافیان، عدم رضایت از روابط زناشویی و عوامل اقتصادی و مالی است. بحث: با بررسی وضعیت و تحلیل عوامل مرتبط با بروز و وقوع طلاق بر ضرورت راهکارها و برنامه های پیشگیرانه و ارتقایی با هدف تقویت خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی نشئت گرفته از طلاق نظیر الزام قاطع بر آموزشها و مشاوره های پیش از ازدواج، افزایش دانش و آگاهیهای عمومی به ویژه آموزش مهارتهای زندگی و نیز وضع و بازنگری در قوانین خانواده تاکید می شود.

Keywords:

divorce , MahmodAbad , related factors to divorce , طلاق , شهرستان محمودآباد , عوامل بروز و وقوع طلاق

Authors

Hamideh Farzaneh

Department of Caltural Studies, Faculty of Social Sciences, Allameh Tabatabaei University, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abasi, H., Ahmadi, S.A, FatehiZadeh, M & Bahrami, F. (۲۰۱۷). ...
  • https://www.amar.org.ir/%D۸%AF%D۸%A۷%D۸%AF%D۹%۸۷%D۹%۸۷%D۸%A۷-%D۹%۸۸-%D۸%A۷%D۸%B۷%D۹%۸۴%D۸%A۷%D۸%B۹%D۸%A۷%D۸%AA-%D۸%A۲%D۹%۸۵%D۸%A۷%D۸%B۱%DB%۸C/%D۸%AC%D۹%۸۵%D۸%B۹%DB%۸C%D۸%AA-%D۹%۸۸-%D۹%۸۶%DB%۸C%D۸%B۱%D۹%۸۸%DB%۸C-%DA%A۹%D۸%A۷%D۸%B۱/%D۸%A۷%D۸%B۲%D۸%AF%D۹%۸۸%D۸%A۷%D۸%AC-%D۹%۸۸-%D۸%B۷%D۹%۸۴%D۸%A۷%D۹%۸۲۵۵۹۱۷۴۶Kalantari, A., Roshanfekr, P. Javaheri, J. (۲۰۱۱). Review of three ...
  • Yahyazadeh, H. & Hamed, M. (۲۰۱۵). Issues and interventions of ...
  • نمایش کامل مراجع