ارتباط ارتفاع از سطح دریا و جهت جغرافیایی با ویژگی های برگ درختان در جنگل های زاگرس شمالی
Publish place: Forest Research and Development، Vol: 8، Issue: 4
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 124
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFRD-8-4_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1402
Abstract:
در این پژوهش ارتباط بین عوامل فیزیوگرافی با شاخص سطح برگ یا LAI (Leaf Area Index)، وزن ویژه برگ یا LMA (Leaf Mass per Area) و همچنین محتوای آبی تاجپوشش یا CWC (Canopy Water Content) بررسی شد. تعداد ۱۲۵ قطعه نمونه به شکل مربع با ابعاد ۳۰ متر در ۳۰ متر در جنگلهای بانه برداشت شد. میانگین ارتفاع از سطح دریا برای هر قطعهنمونه با استفاده از نقشه مدل رقومی ارتفاع (DEM) منطقه و نه جهت مشخص در هر قطعهنمونه بهوسیله قطبنما مشخص شد. برای برآورد شاخصها در هر قطعهنمونه عکسبرداری از تاجپوشش و جمعآوری برگ انجام شد. براساس نتایج اثر ارتفاع روی تمام شاخصها و اثر جهت دامنه روی شاخصهای LAI و LMA معنیدار بود. شاخصهای LAI و CWC از ارتفاع پایین به سمت ارتفاعات بالا، کاهشی و در طبقه آخر افزایشی میشود. شاخص LMA نیز از ارتفاع پایین بهسمت ارتفاعات بالا افزایشی و در طبقه آخر کاهشی میشود. LAI در جهتهای شمالی و شمال شرقی بیشترین و در جهت جنوبی و جنوب غربی کمترین مقدار است. CWC در جهتهای شمالی بیشترین و در جهت جنوبی کمترین مقدار و LMA در جهتهای شمالی و شمال شرقی کمترین و در جهتهای غربی و جنوب غربی بیشترین مقدار است. بررسی وضعیت شاخصهای گیاهی در جهتها و ارتفاعات مختلف این امکان را فراهم میسازد تا اقدامات حفاظتی و حمایتی در شرایط مختلف توپوگرافی براساس اولویت و مقدار اهمیت هر منطقه انجام شود.
Keywords:
Authors
Soran Amini
دانشجوی دکترای جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
Nasrin Seyedi
دانشیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
Parviz Fatehi
استادیار، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
Mahtab Pir Bavaghar
دانشیار، گروه جنگلداری و مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی دکتر هدایت غضنفری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :