تغییرات تراکم سلولهای خونی در لاروهای دیاپوزی و غیر دیاپوزی زنبور مغزخوار طلایی پسته Megastigmus pistaciae (Hymenoptera: Torymidae) با تغذیه از ارقام مختلف پسته

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 71

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JESI-43-4_003

تاریخ نمایه سازی: 27 آذر 1402

Abstract:

ایمنی سلولی همراه با فعالیت سلول های خونی، یکی از جنبه های مهم ایمنی ذاتی در حشرات است. نقش هموسیتها در مقابله با تنش ها و آلودگی های وارد شده به همولنف، کلیدی است. آنها با تغییر در تعداد، شکل و تیپ در مقابل تنش ها واکنش نشان می دهند و  شناسایی این سلولها و تنوع آنها اولین مرحله از مطالعات ایمنی شناسی محسوب می شود. دفاع هیومرال معمولا با اندکی تاخیر نسبت به دفاع سلولی و با فعالیت آنزیم فنل اکسیداز و پپتیدهای ضد میکروبی همراه است. تحقیق حاضر به بررسی ویژگی های ایمنی شناسی لاروهای دیاپوزی و غیردیاپوزی لاروهای زنبور مغزخوار طلایی پسته با تغذیه از رقم های مختلف پسته می پردازد. زنبور Megastigmus pistaciae یکی از آفات مهم و مخرب پسته در سالهای اخیر است. بعد از جمع آوری میوه های آلوده و انتقال آنها به آزمایشگاه، همولنف لاروها استخراج شد و هموسیتها بعد از رنگ آمیزی با گیمسا شناسایی شدند. چهار نوع سلول خونی در همولنف شناسایی شد: پروهموسیت ها، پلاسماتوسیت ها، گرانولوسیت ها و اونوسیتوئیدها.  اندازه مرفومتریک هموسیت ها با استفاده از میکروسکوپ نوری تعیین شد. شمارش تفرقی هموسیت ها در همولنف لارو، شفیره و حشرات کامل انجام شد. فراوانی گرانولوسیت ها در لاروها (بیشتر از ۴/۲ ±۳۵ %)  و بالاتر از فراوانی گرانولوسیت ها در شفیره و بالغین به دست آمد. در مطالعه تغییرات سلولهای خونی در لاروهای دیاپوزی و غیردیاپوزی با تغذیه از رقم های مختلف پسته، نتایج نشان داد که تراکم هموسیتها در لاروهای غیر دیاپوزی تغذیه کرده از تمام رقمها به طور معنی داری بیشتر از لاروهای دیاپوزی بود. به علاوه، تعداد کل سلولهای خونی، گرانولوسیتها، اونوسیتوئیدها و پروهموسیت ها در لاروهای تغذیه کرده از رقم های پسته کله قوچی و شاپسند، بیشتر از موارد مشابه در لاروهای تغذیه کرده از رقم های خنجری، اکبری و نخودی بود. نتایج مربوط به تغییرات آنزیم فنل اکسیداز مشابه نتایج مربوط به تغییرات هموسیت ها بود. به عبارت دیگر، فعالیت این آنزیم در لاروهای غیر دیاپوزی بیشتر از لاروهای دیاپوزی و در لاروهای تغذیه کرده از ارقام کله قوچی و شاپسند بیشتر از لاروهای تغذیه کرده از سایر ارقام بود. شناسایی هموسیت ها و تغییرات آنها در لاروهای دیاپوزی و غیردیاپوزی زنبور مغزخوار طلایی پسته با تغذیه از رقم های پسته برای اولین بار انجام شده است و می تواند زمینه ساز مطالعات بعدی ایمنی شناسی این حشره باشد. به نظر می رسد دیاپوز و نوع رژیم غذایی می تواند به نوعی تعیین کننده واکنش ایمنی حشره در مقابل بیمارگرها باشد. تحقیقات تکمیلی در این زمینه می تواند در روش های کنترل میکروبی این آفت موثر باشد.

Authors

مریم عجم حسنی

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

زهرا ابراهیمی زاده

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

فاطمه عبدوس

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

بیژن آهنگی رشتی

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ajamhassani, M. (۲۰۱۹) Study on morphology and frequency of hemocytes ...
  • Ajamhassani, M. & Amirijami, S. (۲۰۲۰) Effect of ascorbic acid, ...
  • Amaral, I., Neto, J., Pereira, G., Franco, M., Beletti, M., ...
  • Blumberg, D. (۱۹۷۶). Extreme temperatures reduce encapsulation of insect parasitoids ...
  • Bradford, M. (۱۹۷۶). A rapid and sensitive method for the ...
  • Duplouy, A., Minard, G., Lahteenaro, M., Rytteri, S. & Saastamoinen, ...
  • Ghosh, S, Prasad, A. K. & Mukhopadhyay, A. (۲۰۱۸) Effects ...
  • Jones, J. C. (۱۹۶۲) Current concepts concerning insect hemocytes. American ...
  • Karadag, S., Sarpkaya, K., Konukoglu, F., Aktugtahdasi, S. & Gundogdu, ...
  • Schmid‐Hempel, P. (۱۹۹۸) Parasites in social insects. Princeton, NJ, USA: ...
  • Sinclair, B. J., Ferguson, L. V., Salehipour-shirazi, G. & MacMillan, ...
  • Urbanski, A., Czarniewska, E., Baraniak, E. & Rosinski, G. (۲۰۱۷) ...
  • Zhang, Q., Huang, J., Zhu, J. & Ye, G. (۲۰۱۱) ...
  • نمایش کامل مراجع