بررسی رابطه اخلاق کاری با عملکرد شغلی کارکنان بیمارستان های منتخب آموزشی شهر یزد در سال ۱۴۰۰
Publish place: Journal of Health Research in Community، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 116
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-8-2_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
Abstract:
مقدمه و هدف: عملکرد شغلی حیاتی ترین مسئله سازمان است که بقا یا انحلال سازمان به آن بستگی دارد. یکی از عوامل ارتقای عملکرد شغلی، اخلاق کاری است. ازآنجاکه اخلاق کاری و عملکرد شغلی از مباحث جدایی ناپذیر در بهبود بهره وری هستند، پژوهش حاضر رابطه اخلاق کاری و عملکرد شغلی کارکنان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد را در سال ۱۴۰۰ بررسی کرده است.
روش کار: این پژوهش کاربردی، توصیفی-همبستگی و مﻘطعی بود که روی ۱۸۰ نفر از کارکنان بیمارستان های منتخب آموزشی شهر یزد انجام شد. اعضای نمونه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسش نامه اخلاق کاری Petty و عملکرد شغلی پاترسون در اختیار آن ها قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون های من ویتنی و کروسکال والیس تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد میان ابعاد اخلاق کاری و عملکرد شغلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد که شامل علاقه به کار ۰/۳۵۵، پشتکار ۰/۵۵۱، روابط سالم ۰/۴۸۳ و روح جمعی و مشارکت در کار ۰/۳۸۶ بود. میان متغیرهای دموگرافیک (تاهل، میزان تحصیلات، سن و سابقه کار) با اخلاق کاری و متغیرهای دموگرافیک (جنسیت، تاهل، سن و سابقه کار) با عملکرد شغلی رابطه معناداری مشاهده شد (۰/۰۵< P).
نتیجه گیری: افزایش اخلاقیات باعث افزایش عملکرد شغلی می شود و چون عملکرد شغلی موجب ارتقای بهره وری سازمان و رسیدن به اهداف می شود، ضرورت توجه به این متغیرها انکارناپذیر است.
Keywords:
Authors
روح اله عسکری
Associate Professor of Health Care Management, Health Policy and Management Research Center, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
فاطمه شمس الدین
BSc in Health Care Management, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
عارفه دهقانی تفتی
School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
حسن جعفری
Assistant Professor of Health Policy, Health Policy and Management Research Center, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :