ارائه مدل ساختاری تفسیری جامع موانع تاب آوری زنجیره تامین
Publish place: Journal of Emergency Management، Vol: 12، Issue: 1
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 138
This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOEM-12-1_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
Abstract:
اختلالات به عنوان جزء لاینفک زنجیره های تامین سازمان های امروزی قلمداد می شوند و ازآنجاکه رقابت بین سازمان ها با رقابت بین زنجیره های تامین آن ها جایگزین شده است، زنجیره های تامینی که بتوانند در شرایط بروز اختلال، قابلیت خود را حفظ کرده و به فعالیت خود ادامه دهند، برنده این رقابت می باشند؛ بنابراین تاب آور سازی زنجیره های تامین سازمان های امروزی ضروری بوده و شناسایی موانع پیش روی آن و تلاش برای رفع این موانع، به عنوان یکی از مهم ترین اقدامات کلیدی اولیه در تاب آوری زنجیره تامین سازمان ها، مطرح است. با توجه به اهمیت شرکت توسعه منابع انرژی ایران در تولید و توسعه سامانه ها و آرایه های پیشرفته هیبریدی متشکل از سیستم های تولید انرژی و سیستم های ذخیره ساز در قالب باتری های مخابراتی و خودرویی، این تحقیق باهدف شناسایی موانع اصلی پیش روی تاب آور سازی زنجیره تامین آن و تدوین مدل سلسله مراتبی این موانع، صورت گرفته است. به منظور دستیابی به این هدف، ابتدا از طریق مرور ادبیات و مصاحبه با خبرگان، موانع تاب آوری شرکت توسعه منابع انرژی شناسایی شدند و پس ازآن با استفاده از مدل سازی جامع ساختاری تفسیری ، مدلی ارائه شد که روابط بین این موانع و چرایی آن ها را به نمایش می گذارد. تجزیه وتحلیل قدرت محرک و وابستگی موانع نیز با استفاده از روش میک مک مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق، ۱۰ مانع مهم و اساسی در مسیر تاب آور سازی زنجیره تامین سازمان منابع انرژی شناسایی شدند و مدل جامع ساختاری تفسیری نهایی تحقیق علاوه بر نمایش چگونگی و چرایی روابط بین این موانع، نشان داد که فقدان ارتباط موثر با تامین کنندگان و کمبود ذخیره استراتژیک موجودی، به عنوان مهم ترین موانع تاب آوری زنجیره تامین این سازمان می باشند. ازآنجاکه این موانع، به عنوان موانع محرک در مدل میک مک نیز شناسایی شدند، بنابراین باید تمرکز اصلی مدیران در رفع موانع، در سطوح اولیه مدل سلسله مراتبی ارائه شده در این تحقیق باشد.
Keywords:
Authors
اکبر رحیمی
استادیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
محمد حسین کریمی گوارشکی
دانشیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
فریبا طالبی
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت کسب وکار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :