نقش نگرش های دینی در سلامت روانی کم توانان جسمی
Publish place: Religion and Health، Vol: 8، Issue: 1
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 103
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JRH-8-1_007
Index date: 27 December 2023
نقش نگرش های دینی در سلامت روانی کم توانان جسمی abstract
دستیابی به سلامت روان از اساسی ترین رهنمودهای آموزه های دینی برای رسیدن به سبک زندگی اسلامی بوده و جز با نگرش الهی میسر نخواهد شد. کم توانان جسمی از مهم ترین گروه های هدف هستند که می توانند با دستیابی به نگرش های صحیح از سلامت روانی مطلوب بهره مند گردند. در این راستا، در پژوهش حاضر در پی پاسخ به این پرسش هستیم که چه نگرش هایی در آموزه های دینی به منظور دستیابی کم توانان جسمی به سلامت روانی ارائه شده است؟ در این پژوهش آیات و روایات مرتبط با نگرش کم توانان استخراج گردید و به روش توصیفی- تحلیلی از نوع تحلیل مفهومی و اسنادی تبیین شد.
نگرش های دینی برای دستیابی کم توانان جسمی به سلامت روانی عبارت هستند از: ۱. کم توانی جسمی یکی از مصادیق امتحانات الهی است، ۲. مشکلات نسبی هستند و همواره ممکن است آسیب های سخت تری وجود داشته باشد، ۳. خداوند پاداش اخروی بسیاری را برای کم توانان قرار داده است، ۴. خداوند برای کم توانان جسمی در تشریع احکام آسان گرفته است، ۵. کم توانی جسمی نشانه گناهکار بودن فرد نیست، ۶. کم توانی موقعیت مغتنمی برای دوری از گناهان است و ۷. افراد کم توان نباید خود را با سایر افراد مقایسه کنند. بهترین روش برخورداری کم توانان از سلامت روانی، نگرش های دینی است که براساس آن ها افراد کم توان نگرش کاملا مثبتی نسبت به خود، خدا و مجموعه هستی دارند، زندگی را عرصه تلاش و مبارزه خواهند دید، به توانایی های خود توجه داشته و بدون مقایسه خود با افراد سالم از زندگی خود لذت خواهند برد، از مشکلات روحی احتمالی در امان خواهند بود و به نیرویی مفید برای جامعه تبدیل خواهند شد.
نقش نگرش های دینی در سلامت روانی کم توانان جسمی Keywords:
نقش نگرش های دینی در سلامت روانی کم توانان جسمی authors
Abolfazl Teymuri
Master of Quran and Hadith Sciences, Faculty of Human Sciences, Shahed University, Tehran, Iran
Rasul Mohammad jafari
Assistant professor, Department of Quran and Hadith Sciences, Faculty of Human Sciences, Shahed University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :