بررسی وضعیت بهداشت محیط و عوامل آن در مساجد و اماکن متبرکه شهر ساری در سال ۱۳۹۵

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 57

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRH-6-1_006

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402

Abstract:

سابقه و هدف: با توجه به جایگاه معنوی مساجد در اسلام بر پاکیزگی آن بسیار تاکید شده است. بی توجهی به این موضوع موجب می شود که مساجد کانونی برای انتشار عوامل بیماری زا شوند و سلامت جمعیت استفاده کننده از آن آسیب ببیند. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت بهداشت محیط مساجد شهر ساری از نظر بهداشت فردی، ابزار و وسایل کار و وضعیت ساختمانی صورت گرفت. مواد و روش ها: در این پژوهش از پرسشنامه ای با ۴۵ متغیر برای ثبت اطلاعات مساجد استفاده شد و به هر جواب یک امتیاز بر حسب درصد تعلق گرفت. از کل مساجد شهر ساری در سال ۱۳۹۵ با روش احتمالی تصادفی ساده ۵۰ نمونه انتخاب شد و پس از جمع آوری اطلاعات بهداشتی و ورود آن ها به نرم افزار اکسل با استفاده از روش های آماری توصیفی- مقطعی نتایج تعیین گردیدند. یافته ها: به طور کلی به لحاظ رعایت بهداشت فردی ۹/۴۲ درصد از مساجد در وضعیت نامطلوب، ۷/۲۶ درصد در وضعیت مطلوب و ۴/۳۰ درصد در وضعیت متوسط بودند. شایان ذکر است که ۵/۱۳ درصد از مساجد به لحاظ ساختمانی دارای متغیرهای مورد بررسی نبودند و ۷/۵۳ درصد در وضعیت مطلوب، ۶/۲۵ درصد در وضعیت متوسط و ۲/۷ درصد در وضعیت نامطلوب قرار داشتند. به لحاظ وسایل و ابزار کار نیز ۷/۹ درصد از مساجد متغیرهای مورد نظر را نداشتند و ۸/۴۸ درصد در وضعیت مطلوب، ۸/۳۲ درصد در وضعیت متوسط و ۷/۸ درصد در وضعیت نامطلوب بودند. استنتاج: نتایج نشان می دهند که سطح وضعیت بهداشت فردی در مساجد ساری با وجود اهمیت آن در سلامت افراد پایین است و به لحاظ وسایل و ابزار کار و وضعیت ساختمانی، مساجد ساری در حد متوسطی قرار دارند. به طور کلی وضعیت بهداشت مساجد شهر ساری در سطحی کمتر از حد انتظار می باشد.

Authors

Zabihollah Yousefi

۱- Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Mazan-daran University of Medical Sciences, Sari, Iran

Ali Raza Ala

School of Public Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Esfahani M. Honored mosques. Tehran: Publication of the Headquarters of ...
  • Hosseini M. The first principles of health services, health. Tehran: ...
  • نمایش کامل مراجع