پارک غربی تاق بستان، محوطه ای نویافته در غرب زاگرس مرکزی، کرمانشاه
Publish place: Parseh Journal of Archaeological Studies، Vol: 1، Issue: 1
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 256
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_RICHT-1-1_002
Index date: 30 December 2023
پارک غربی تاق بستان، محوطه ای نویافته در غرب زاگرس مرکزی، کرمانشاه abstract
زاگرس مرکزی به عنوان یکی از مهم ترین مناطق جغرافیایی در باستان شناسی ایران، سال هاست که مورد توجه باستان شناسان ایرانی و غیر ایرانی قرار گرفته است.یکی از آثار تاریخ زاگرس مرکزی که در آینده نزدیک در زمره میراث فرهنگی جهانی قرار خواهد گرفت، مجموعه تاق بستان کرمانشاه است. سال ها از بررسی ها و کاوش ها در محدوده آثار جهانی تاق بستان کرمانشاه می گذرد و در نگاه باستان شناسان و پژوهشگران، از این مجموعه به عنوان مجموعه ای تاریخی یاد می شود؛ مجموعه ای که در برگیرنده آثاری از ادوار اشکانی و ساسانی است و اهمیت آن، چنان است که در سال های اخیر برای قرارگیری در فهرست میراث جهانی یونسکو مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت این مجموعه، در سالیان گذشته، بررسی ها و کاوش های فراوانی در محدوده این آثار انجام شده است که به بهترشدن درک ما از جایگاه این محوطه تاریخی و باستانی، کمک شایانی کرده است. با وجود تمام پژوهش های صورت گرفته در محدوده این مجموعه که در سالیان متمادی، قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی صورت پذیرفته، وجود محوطه ای پیش ازتاریخی، متاسفانه نوعی سطحی نگری در پژوهش های پیشین را نمایان می کند. در این مجال به معرفی محوطه پارک غربی تاق بستان، به عنوان یکی از قدیم ترین بقایای فرهنگی همجوار مجموعه تاریخی تاق بستان خواهیم پرداخت و تلاش خواهیم کرد تا با استفاده از مطالعه یافته های سطحی این محوطه، گاه نگاری نسبی براساس یافته ها ارائه دهیم.
پارک غربی تاق بستان، محوطه ای نویافته در غرب زاگرس مرکزی، کرمانشاه Keywords:
Central Zagros , The Western Park of Taq-e Bostan , Chalcolithic Age , Kermanshah. , زاگرس مرکزی , محوطه پارک غربی تاق بستان , دوره مس و سنگ , کرمانشاه.
پارک غربی تاق بستان، محوطه ای نویافته در غرب زاگرس مرکزی، کرمانشاه authors
Mohammad Amin Mirghaderi
Ph.D Candidate Faculty of Literature and Human Science, University of Tehran
Ali Hozhabri
Ph.D Candidate Faculty of Literature and Human Science, University of Tehran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :