سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کارایی عملیات بینه بری با اره موتوری به دو روش گرده بینه کوتاه و بلند (مطالعه موردی: بخش نمخانه جنگل خیرود)

Publish Year: 1389
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 109

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_IJF-2-1_001

Index date: 1 January 2024

بررسی کارایی عملیات بینه بری با اره موتوری به دو روش گرده بینه کوتاه و بلند (مطالعه موردی: بخش نمخانه جنگل خیرود) abstract

قطع درخت یکی از مولفه های بسیار مهم سیستم بهره برداری است که شامل زیرمولفه های قطع و انداختن، سرشاخه زنی، بینه بری و تاج بری است. بینه بری عملیاتی است که در آن درخت قطع شده به قطعات کوچکتر تبدیل می شود، در جنگل های پهن برگ بینه بری بسیار مهم و تاثیرگذار است که نقش اساسی در فراهم کردن محصولاتی با حداکثر ارزش از تنه درختان قطع شده برای مصرف نهایی دارد. این تحقیق برای ارزیابی زیرمولفه بینه بری در دو پارسل از بخش نمخانه جنگل آموزشی و پژوهشی خیرود انجام شد. اهداف این تحقیق عبارتند از مطالعه زمانی عملیات بینه بری درخت به دو روش گرده بینه کوتاه و بلند، برآورد و محاسبه نرخ تولید و هزینه اره موتوری و همچنین ارایه مدل رگرسیونی پیش بینی زمان بینه بری. معادله رگرسیون چندمتغیره زمان بینه بری در روش گرده بینه کوتاه به صورت تابعی از متغیر قطر و طول درخت بوده و در روش گرده بینه بلند تنها تابعی از طول درخت است. در این تحقیق میزان تولید ساعتی بینه بری درخت در روش گرده بینه کوتاه با در نظر گرفتن زمان های تاخیر و بدون آن، به ترتیب برابر ۵۷/۳۵ و ۸۶/۵۶ مترمکعب در ساعت است در حالیکه در روش گرده بینه بلند با در نظر گرفتن زمان های تاخیر و بدون آن، به ترتیب برابر ۸۵/۷۹ و ۱۲/۱۳۴ مترمکعب در ساعت است. با افزایش قطر، میزان تولید بدون تاخیر بینه بری درخت در دو روش گرده بینه کوتاه و بلند به صورت رابطه توانی افزایش می یابد. هزینه واحد تولید در بینه بری به وسیله اره موتوری در دو روش گرده بینه کوتاه و بلند با افزایش قطر به صورت توانی کاهش می یابد. متوسط زمان خالص یک نوبت کار بینه بری بدون تاخیر در دو روش گرده بینه کوتاه و بلند به ترتیب برابر با ۷۷/۶ و ۴۴/۳ دقیقه است.

بررسی کارایی عملیات بینه بری با اره موتوری به دو روش گرده بینه کوتاه و بلند (مطالعه موردی: بخش نمخانه جنگل خیرود) Keywords: