سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برآورد موجودی ذخیره کربن گونه بنه (Pistacia atlantica Desf.) (مطالعه موردی: جنگل تحقیقاتی بنه و بادام فیروزآباد فارس)

Publish Year: 1392
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 105

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_IJF-5-2_003

Index date: 1 January 2024

برآورد موجودی ذخیره کربن گونه بنه (Pistacia atlantica Desf.) (مطالعه موردی: جنگل تحقیقاتی بنه و بادام فیروزآباد فارس) abstract

این تحقیق به منظور بررسی مقدار ترسیب کربن گونه بنه در جنگل تحقیقاتی بنه و بادام فیروزآباد انجام گرفت. با استفاده از آماربرداری اولیه به روش سیستماتیک- تصادفی و تعیین تعداد در هکتار، از هر طبقه قطری پنج سانتی متری، ۳ اصله درخت به صورت تصادفی مشخص و قسمتی از آنها قطع شد و پس از تبدیل، اندام های مختلف شامل تنه، سرشاخه، برگ و لاشبرگ به تفکیک وزن شدند. نمونه ها به آزمایشگاه انتقال یافت و درصد کربن آلی و ضریب تبدیل هر یک از آنها اندازه گیری شد. برای برآورد کربن ذخیره شده در خاک، نمونه های خاک به صورت تصادفی در جهت های جغرافیایی اصلی و مناطق مسطح برداشت و با مقایسه با نمونه های شاهد (خارج از منطقه جنگلی) مقدار کربن ذخیره شده برآورد شد. نتایج نشان داد که در هر هکتار از توده جنگلی ۹۹/۱ تن و در کل جنگل ۳/۱۸۶۵۴ تن کربن توسط گونه بنه ترسیب شد. کربن ذخیره شده در خاک این توده  نیز ۷۸/۱۲ تن در هکتار به دست آمد. نتایج آزمون دانکن نشان دهنده اختلاف معنی دار در سطح یک درصد بین اجزای درخت است. بیشترین مقدار ذخیره کربن مربوط به تنه و کمترین مقدار، مربوط به برگ بنه است. همچنین در مقایسه ضریب تبدیل اندام های مختلف به کربن آلی، کمترین مقدار مربوط به برگ و بیشترین مربوط به لاشبرگ است. این نتایج نشان می دهد که با افزایش تراکم و حفظ موجودی کنونی و با توجه به سطح وسیع این جنگل ها در استان فارس، مقدار زیادی از کربن توسط گونه بنه جذب خواهد شد.

برآورد موجودی ذخیره کربن گونه بنه (Pistacia atlantica Desf.) (مطالعه موردی: جنگل تحقیقاتی بنه و بادام فیروزآباد فارس) Keywords:

ترسیب کربن , بنه , جنگل تحقیقاتی بنه و بادام , فیروزآباد