بررسی قابلیت برخی شاخص های بافتی حاصل از عکس های هوایی در تهیه نقشه انبوهی جنگل (مطالعه موردی: خرم آباد لرستان)
Publish place: Iranian Society of Forestry، Vol: 4، Issue: 4
Publish Year: 1391
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 111
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJF-4-4_007
Index date: 1 January 2024
بررسی قابلیت برخی شاخص های بافتی حاصل از عکس های هوایی در تهیه نقشه انبوهی جنگل (مطالعه موردی: خرم آباد لرستان) abstract
استخراج شاخص های بافتی از عکس های هوایی سیاه و سفید ممکن و در کسب اطلاعات، مناسب است. این تحقیق با هدف تهیه نقشه انبوهی جنگل بر اساس عکس های هوایی و با استفاده از شاخص های بافتی در سامان عرفی تاف در استان لرستان اجرا شد. چهار ۴ قطعه عکس هوایی ۱:۴۰۰۰۰ که با اندازه تفکیک مکانی ۵۶/۰ متر اسکن شده بود دریافت شد و با استفاده از مشخصات دوربین، علائم حاشیه ای، مدل رقومی ارتفاع و نقاط کنترل زمینی مورد تصحیح هندسی ارتو قرار گرفت. شاخص های بافتی شامل انحراف معیار، میانگین و تباین در ابعاد مختلف ماتریس هم وقوعی از تصویر استخراج شدند. عملکرد ماتریس بر روی تصویر با تغییر ابعاد در شاخص های مختلف بررسی شد و طبقه بندی تراکم تاج پوشش جنگل روی عکس اصلی و تصاویر بافتی مختلف صورت گرفت. انتخاب مناسب ترین شاخص و ابعاد ماتریس هم وقوعی با استفاده از بررسی نتایج صحت حاصل از طبقه بندی با خوارزمیک حداکثر تشابه انجام گرفت. نتایج این تحقیق بیانگر برتری تصاویر شاخص های بافتی نسبت به عکس اصلی از لحاظ صحت طبقه بندی تراکم تاج پوشش است. در بین شاخص ها، بهترین نتایج مربوط به طبقه بندی با شاخص میانگین با ابعاد ماتریس هم وقوعی ۱۳×۱۳ بود. صحت کلی و ضریب کاپای نقشه حاصل با استفاده از این شاخص، به ترتیب ۳۶/۶۱ درصد و ۴۸/۰ به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که با کمک گرفتن از شاخص های بافتی می توان صحت استخراج اطلاعات از عکس های هوایی سیاه و سفید را افزایش داد.
بررسی قابلیت برخی شاخص های بافتی حاصل از عکس های هوایی در تهیه نقشه انبوهی جنگل (مطالعه موردی: خرم آباد لرستان) Keywords: