کاربرد نانوتکنولوژی در درمان سرطان خون با استفاده از سوزن های نانویی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 136

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SETBCONF03_209

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1402

Abstract:

زمینه و هدف؛ درمان سرطان به دلیل محدودیت دسترسی داروها به بافت سرطانی، سمیت غیر قابل تحمل و مقاومت دارویی چندگانه موفقیت های زیادی نداشته است. اخیرا به دلیل شناسایی بهتر بیولوژی تومور و پیشرفت فناوری نانو تکنولوژی راه کارهای جدیدی برای درمان سرطان پیشنهاد شده است. ذرات در مقیاس نانومتری به شیوه های شگفت انگیزی عمل می نمایند به طوری که خواص و ویژگی مواد در مقیاس نانومتری تغییر می کند و خواص نوری، الکترونیک و ساختار ویژه ای از خود نشان می دهند. در دارو سازی نوین، با استفاده از این ویژگی ها، نانوپارتیکل ها به گونه ای مهندسی می شوند که قادرند مقادیر بالای دوز داروی سایتوتوکسیک را به سایت سرطانی انتقال دهند در حالی که سلول های سالم از عوارض جانبی دارو های سایتوتوکسیک محفوظ باشند. هدف از این مقاله بررسی به کارگیری از علم نانو تکنولوژی در درمان سرطان خون است. نانو ذرات به گونه ای طراحی شده اند که جذب سلول های بیمار می شوند و درمان مستقیم انجام می شود. این روش موجب کاهش آسیب به سلول های سالم بدن می شود.روش کار؛پژوهش حاضر از نوع مروری بوده و از طریق جست و جو در مقالات منتشر شده در مجلات معتبر و کتاب مورد مطالعه قرار گرفته است.یافته؛ در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۲۵ هزار نفر در سراسر دنیا، جان خود را بر اثر بیماری سرطان خون از دست دادند. از طرفی، براساس آمار سازمان بهداشت جهانی هزینه اولیه درمان بیماران لوسمی برای هر نفر حدود ۳۶۰۰۰ دلار برآورد شده است.فناوری نانو امکان تشخیص بیماری ها را با روش های نوین و دقت و سرعت زیاد و هزینهکم فراهم کرده است. این موارد را می توان مهم ترین مزیت های استفاده از نانوساختارها در تشخیص بیماری ها دانست. فناوری نانو فرصت های بسیاری پیش روی بهداشت و سلامت جوامع انسانی گذاشته که استفاده از آنها بر توانایی بشر برای مقابله با بیماری هایی مانند انواع سرطان ها افزوده است. در حال حاضر، روش های متنوعی برپایه فناوری نانو برای تشخیص بیماری ها گسترش یافته و تجاری شده است و روز به روز نیز به تعداد آنها افزوده می شود. فناوری نانو، دستکاری ماده در مقیاس اتمی و مولکولی برای ایجاد موادی با ویژگی های کاملا متنوع و جدید، یک حوزه تحقیقاتیست که به سرعت در حال گسترش است و دارای پتانسیل بسیار زیادی در بسیاری از بخش ها، از مراقبت های بهداشتی گرفته تا ساختمان و الکترونیک است. در پزشکی، این نوید تحولی در دارورسانی، ژن درمانی، تشخیص و درمان سرطان و بسیاری از زمینه های تحقیق، توسعه یافته است. نتیجه گیری؛ حوزه کاربردهای فناوری نانو روز به روز گسترده تر می شود. پژوهشگران در تلاش اند که سطح فعالیت دستگاه ایمنی را به کمک نانوساختارها تنطیم کنند. دستیابی به این دانش، توانایی بشر را برای درمان بیماری هایی چون سرطان، بیماری های خودایمنی و التهاب ها افزایش می دهد. پیشنهاد می شود هر چه بیشتر از علم نانوتکنولوژی در زمینه های درمانی استفاده شود بهتر است.

Authors

فرشته سعادت فر

دانشجوی کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ایران مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت ، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.

زهرا گنجعلی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ایران.مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت ، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.

سپیده پودینه

دانشجوی کارشناسی پرستاری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ایران.مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت ، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.