بررسی تاثیر کیفیت حاکمیت شرکتی در بانکداری اسلامی بر چابکی بانک ها با استفاده از تحلیل عاملی تائیدی و مدل معادلات ساختاری
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 12، Issue: 45
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 163
This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIEA-12-45_011
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1402
Abstract:
نوین ترین و بهترین راه موفقیت و بقای سازمانها تمرکز و توجه آنها بر چابکی سازمان است. چابکی سازمانها، پاسخی است جامع و آگاهانه به نیازهای در حال تغییر در بازارهای رقابتی و کسب موفقیت از فرصتهایی است که سازمان با آنها مواجه میشود. شناخت عوامل اثرگذار بر چابکی سازمانی میتواند کمک شایانی به کسب اطلاعات لازم در محیطهای آشفته و متلاطم نموده و به تسخیر جنبههای مزیتی جریانهای در حال تغییر منجرگردد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر کیفیت حاکمیت شرکتی در بانکداری اسلامی بر چابکی بانکهای ایران است. به منظور آزمون الگوی پژوهش از روشهای تحلیل عاملی تائیدی، مدلسازی معادلات ساختاری و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. دادههای مورد نیاز پژوهش به وسیله پرسشنامه از ۳۹۸ نفر از مدیران، معاونان و مسئولان ارشد بانکهای خصوصی و دولتی در ایران جمعآوری شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که حاکمیت شرکتی در بانکداری اسلامی تاثیر مثبت و معنیداری بر چابکی بانک های ایران دارد. بدین معنی که افزایش کیفیت در ساز وکارهای حاکمیت شرکتی، توانایی بانکها در واکنش به تغییرات بالقوه را افزایش میدهد. به مالکان و سهامدارن توصیه می شود برای رشد ثروت خود در یک بازار رقابتی و یا جهت تثبیت وضعیت کسب و کار خود در یک محیط در حال تغییر، ساز و کارهای حاکمیت شرکتی را برقرار نمایند تا چابکی سازمانی را افزایش دهند. به سیاستگذاران سطوح خرد وکلان اقتصادی نیز توصیه میشود جهت بهبود سازوکارهای حاکمیت شرکتی مرتبط با مدیریت، نظارت و ساختار مالکیت بانکها، مقررات و قوانین حاکمیت شرکتی جامع و کارایی را طراحی و تدوین نمایند و آنها را به بانکها ابلاغ نمایند.
Keywords:
Authors
بهنام کرمشاهی
Professor assistant, Shahid Bahonar University of Kerman
محمد علی مقصود پور
Professor assistant, Shahid Bahonar University of Kerman
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :