تاثیر سیاست پولی بهینه بر نقدینگی و نابرابری توزیع درآمد
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 12، Issue: 42
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 99
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIEA-12-42_015
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1402
Abstract:
هدف و زمینه: در سال های اخیر به دلیل وجود تحریم های شدید و موانع حاکم بر فروش نفت، افزایش نرخ ارز را به همراه داشته است و از طرف دیگر کاهش منابع ارزی موجب کاهش درآمدهای دولت گردیده و محدودیت درآمدهای ناشی از سیاست های مالی کفاف هزینه های دولت را نمی دهد و در نتیجه کسری بودجه باعث بروز مشکلات عدیده ای در نظام اقتصادی دولت را رقم زده است. تاکنون در داخل کشور تحقیق جامعی در زمینه تدوین مدل بهینه سیاست های پولی بروی نقدینگی و توزیع درآمد، صورت نگرفته است. بدین ترتیب در این مقاله سعی می گردد تاثیرات سیاست پولی بهینه بروی این متغیرها بررسی گردیده و شکاف پژوهشی موجود مرتفع گردد. بر این اساس هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر سیاست پولی بهینه بر نقدینگی و نابرابری توزیع درآمد می باشد.
روش: روش تحقیق حاضر کاربردی است. بازه زمانی تحقیق حاضر سال های ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۸ بود. جهت برآورد مدل از مدل اقتصادسنجی خود رگرسیون با وقفه های توزیع شده یا ARDL در فضای نرم افزار مایکروفیت ۵ بهره گرفته شد.
یافته ها: سیاست های پولی بهینه تاثیر مثبت و معناداری بروی تعدیل حجم نقدینگی دارد. سیاست های پولی بهینه تاثیر مثبت و معناداری بر روی برابری درآمد دارد.
نتیجه گیری: اساس نتایج مدل وضعیت نقدینگی و نابرابری درآمدی در طی دوره مورد بررسی بدتر شده است در نتیجه سیاست پولی در کشور از کارایی لازم برخوردار نبود است.
Keywords:
optimal monetary policy , liquidity , Inequality of income distribution , ARDL , سیاست پولی بهینه , نقدینگی , نابرابری توزیع درآمد , ARDL
Authors
امیر صبوری
phd student of azad university
مهناز ربیعی
Assistant professor of azad university
فاطمه زندی
Assistant professor of azad university
بهرام شکوری
Assistant professor of azad university
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :