شاخص های بزرگ مقیاس مطلوبیت زیستگاه ماهی خیاطه بومزاد طبرستانی (Alburnoides tabarestanensis) در رودخانه کلارود (شاخه اصلی رودخانه بابل رود)
Publish place: Aquatic Ecology، Vol: 11، Issue: 4
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 126
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JAEJ-11-4_005
Index date: 14 January 2024
شاخص های بزرگ مقیاس مطلوبیت زیستگاه ماهی خیاطه بومزاد طبرستانی (Alburnoides tabarestanensis) در رودخانه کلارود (شاخه اصلی رودخانه بابل رود) abstract
درک نیازهای زیستگاه برای مدیریت و حفاظت از ماهیان از اولویت های تحقیقاتی است. در مورد ویژگی های زیست شناختی و نیازهای زیستگاهی گونه خیاطه طبرستانی (Alburnoides tabarestanensis) مطالعه ای انجام نشده است. ازاین رو این تحقیق با هدف مطالعه شاخص های بزرگ مقیاس، شامل سرعت آب، عمق، عرض و نوع بستر رودخانه و مطلوبیت زیستگاه گونه بومزاد ماهی خیاطه طبرستانی در رودخانه کلارود (سرشاخه بابل رود - حوضه دریای خزر) انجام شد. برای این منظور نمونه برداری از ۶ ایستگاه در مسیر رودخانه کلارود با استفاده از دستگاه الکتروشوکر در مسیری به طول ۳۰ متر و با سه تکرار از سمت پایین ایستگاه به سمت بالا انجام شد. بر اساس نتایج، دامنه متغیرهای محیطی زیستگاه ترجیحی ماهی خیاطه طبرستانی، عمق ۲۰-۱۷ سانتی متر، عرض رودخانه ۸/۹-۴/۸ متر، سرعت جریان آب ۶-۵ متر بر ثانیه، فاکتور شاخص بستر ۸/۳-۵/۳ و قطر سنگ بستر ۱۰-۵/۷ سانتی متر بود. نتایج نشان داد که خصوصیات زیستگاه انتخابی ماهی خیاطه طبرستانی زیستگاه هایی با عمق بالا، بستر تخته سنگی، عرض کمتر و سرعت پایین تر است که درنتیجه فعالیت های انسانی از قبیل برداشت شن و ماسه و برداشت آب به منظور کشاورزی می تواند تحت تاثیر منفی قرار گیرد.
شاخص های بزرگ مقیاس مطلوبیت زیستگاه ماهی خیاطه بومزاد طبرستانی (Alburnoides tabarestanensis) در رودخانه کلارود (شاخه اصلی رودخانه بابل رود) Keywords:
شاخص های بزرگ مقیاس مطلوبیت زیستگاه ماهی خیاطه بومزاد طبرستانی (Alburnoides tabarestanensis) در رودخانه کلارود (شاخه اصلی رودخانه بابل رود) authors
نرگس رستمیان
University of Tehran
سهیل ایگدری
University of Tehran
صابر وطن دوست
Islamic Azad University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :