مروری بر چالش ها و فرصت های کسب و کارهای نوپا در تکثیر و پرورش آبزیان خلیج فارس با رویکرد صادرات
Publish place: Aquatic Ecology، Vol: 9، Issue: 2
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 103
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAEJ-9-2_015
تاریخ نمایه سازی: 24 دی 1402
Abstract:
مطالعه کنونی با هدف مشخص کردن چالش ها و فرصت های پیش روی صنعت آبزی پروری در جنوب ایران صورت گرفت. تحقیق کنونی با رویکرد توصیفی، پیمایشی و مروری پتانسیل های آبزی پروری در جنوب ایران انجام گردید. اطلاعات حاصله با مشاهده، مطالعه مستندات و مصاحبه جمع آوری شده است. نتایج حاصل از بررسی ها نشان داد که شش چالش در این زمینه شامل؛ ضعف در مدیریت و عدم شایسته سالاری و سیاسی شدن فعالیت های تخصصی در سطوح بالای سازمانی، ناهماهنگی سازمان های زیربط در پشتیبانی و حمایت از آبزی پروری، ضعف آموزش و ترویج آبزی پروری، سنتی بودن ساختار بازار و ناتوانی در بازاریابی، عدم ایجاد زیرساخت های لازم توسط دولت با نگاه ملی و توسعه منطقه ای، عدم یکپارچه سازی دانشگاه سازمان های مرتبط و تولیدکنندگان وجود دارد. همچنین فرصت های موجود شامل؛ نوپا بودن صنعت شیلات در ایران، افزایش تقاضا جهت محصولات شیلاتی، گستره ساحلی بکر جهت آبزی پروری در جنوب ایران، امکان استفاده از دانش روز آبزی پروری در سایر کشورهای توسعه یافته، قرارگیری خلیج فارس در محل عبور شرق به غرب، منابع انسانی و متخصص، ویژگی های استراتژیک، ایجاد اشتغال مبتنی بر صادرات و توسعه منطقه می شود. بنابراین می توان گفت تحول در صنعت آبزی پروری نوین در کشور می تواند منجر به ایجاد اشتغال و امنیت اقتصادی و اجتماعی به ویژه در مناطق ساحلی و دور افتاده کشور که در فقر بسر می برند شود.
Keywords:
Authors
صادق صمصام پور
Ph.D. Student of Management of Technology, Faculty of Management and Accounting, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
اشرف شاه منصوری
Department of Industrial Management, South Tehran branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
محمدحسن چراغعلی
Department of Industrial Management, South Tehran branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
طهمورث سهرابی
Department of Industrial Management, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :