مرور برنامه های توسعه با معیار برخی شاخص های مرتبط با اقتصاد اسلامی
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 5، Issue: 15
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 121
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MIEA-5-15_003
Index date: 15 January 2024
مرور برنامه های توسعه با معیار برخی شاخص های مرتبط با اقتصاد اسلامی abstract
از تلاش برای تدوین اولین برنامه توسعه در کشور، حدود ۷۰ سال می گذرد- اگرچه دو برنامه ۷ ساله اول، عملا اجرای چند پروژه عمرانی بود که برای شکل گیری سازمان برنامه و برنامه ریزی در ایران، بر آنها عنوان برنامه نهادند- هنوز کشور بر روی ریل توسعه قرار نگرفته است.
از اجرای اولین برنامه که آغاز آن به سال ۱۳۲۷ بازمی گردد، تاکنون به طور اسمی ۱۱ برنامه ولی در عمل، ۹ برنامه تدوین شده و برنامه ششم نیز در دست تهیه است که از این برنامهها، عملا ۷ برنامه اجرایی شده است؛ به دلیل اینکه اجرای برنامه ششم قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با طوفان انقلاب مواجه و به اجرا در نیامد و برنامه چهارم توسعه پس از انقلاب نیز با مخالفت دولت نهم روبرو شد و اکثر مفاد آن از دست اجرا خارج گردید که اتفاقا به نظر برخی از صاحب نظران، این دو برنامه از جهاتی بهترین برنامه تدوین شده قبل و پس از انقلاب (برنامه ششم بهترین قبل، و برنامه چهارم بهترین بعد از انقلاب اسلامی) بودهاند.
در این مقاله، سعی می شود کل برنامه های توسعه کشور مرور گردد و اهداف قانونهای برنامه توسعه جمهوری اسلامی و نیز تحقق اجرایی برخی محورهای اصلی آنها استخراج و با ارزش های محوری و روح حاکم بر آموزه های اقتصادی اسلام سنجیده شود.
مقاله حاضر با استفاده از داده های کتابخانهای و اسنادی و به روش توصیفی- تحلیلی و مقایسهای و تحلیل محتوا نگارش یافته و در پایان مقاله، پیشنهاداتی ارائه شده است.
مرور برنامه های توسعه با معیار برخی شاخص های مرتبط با اقتصاد اسلامی Keywords:
development plans , Islamic economic teachings , justice , discrimination , growth , investment , inflation , unemployment , برنامه توسعه , آموزه های اقتصادی اسلام , عدالت , تبعیض , رشد , سرمایه گذاری , تورم , بیکاری.
مرور برنامه های توسعه با معیار برخی شاخص های مرتبط با اقتصاد اسلامی authors
سید محمد حسن مصطفوی
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :