ساختار مالی بانک محور و نقش آن در بروز پدیده رکودتورمی در اقتصاد ایران
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 6، Issue: 18
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 249
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MIEA-6-18_010
Index date: 15 January 2024
ساختار مالی بانک محور و نقش آن در بروز پدیده رکودتورمی در اقتصاد ایران abstract
در کشور ایران که اقتصاد آن در برخی سال هابا پدیده «رکودتورمی» مواجه بوده است، دارای نظام مالی «بانکمحور»است؛ بدین معنی که عمده تجهیز و تخصیص منابع در این اقتصاد،توسط نظام بانکی صورت می گیرد. از این رو با توجه به مهم بودن نقش بانک ها در اقتصاد کشور خصوصا تامین مالی بنگاه های اقتصادی، بررسی جایگاه و نقش آن ها در تحقق پدیده رکودتورمی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
مقاله حاضر، با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانهای و اینترنتی معتبر، تلاش می کند به بررسی این فرضیه بپردازد که «در اقتصاد بانک پایه ایران، بانک ها نقش مهمی در بروز پدیده رکودتورمی در اقتصاد کشور داشته اند». مقاله به این نتیجه رسیده است که با توجه به بانک پایه بودن نظام مالی کشور، عدم اعطای تسهیلات هدفمند از سوی بانک ها و حرکت به سمت عقود مشارکتی، افزایش مطالبات غیرجاری، عدم بازگشت بدهی های دولت، پیمانکاران و بنگاه های دولتی به بانک ها، افزایش سهم بنگاهداری بانکها و همچنین افزایش میزان اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی از عمده دلایل نقش بانک ها در بروز پدیده رکودتورمی در اقتصاد کشور می باشند
ساختار مالی بانک محور و نقش آن در بروز پدیده رکودتورمی در اقتصاد ایران Keywords:
the economy of Iran , bank based , stagflation , financial markets , inflation , recession , اقتصاد ایران , بانک محوری , تورم رکودی , بازارهای مالی , تورم , رکود.
ساختار مالی بانک محور و نقش آن در بروز پدیده رکودتورمی در اقتصاد ایران authors
محمدنقی نظرپور
دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه مفید
ناهید مومنی نژاد
کارشناس ارشد اقتصاد اسلامی دانشگاه مفید
میثم حقیقی
کارشناس ارشد علوم اقتصادی دانشگاه مفیدوکارشناس معاونت اعتبارات بانک انصار
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :