طراحی روشی برای اندازه‎گیری پیوسته و بدون کاف فشار خون بر اساس سیگنالهای الکتروکاردیوگراف و پالس اکسی متر

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 50

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-3-4_013

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

Abstract:

چکیده زمینه و هدف: یکی از مشکلات عمده بخصوص در اتاقهای عمل و در دستگاههای مانیتورینگ، اندازهگیری تغییرات فشارخون به صورت پیوسته با استفاده از کاف است. زمان گذار پالس ((Pulse Transition Time (PTT) پارامتری وابسته به سیستم قلبی عروقی است و به کمک سیگنال پالس اکسی متری و الکتروکاردیوگراف استخراج میشود و میتوان فشارخون را بهطور پیوسته از طریق ارتباط خطی با آن اندازهگیری کرد. در این مطالعه، به طراحی روشی پرداخته شد که از طریق آن فشار خون بدون بستن کاف و با استفاده از PTT مانیتور شود. مواد و روش کار: برای ۳۵ نفر در ۲۰ حالت مختلف، ثبت پیوسته موج پالس و سیگنال ECGاز طریق دستگاهی که قابلیت ثبت دو سیگنال را دارد، انجام شد. با بستن سنسور پالس نوری روی انگشت سبابه دست چپ و قرار دادن الکترودهای نقره- کلرید نقره بر روی سینه، موج پالس انگشتی و ECG در لید I ثبت شدند. با حذف عوامل ناخواسته ی موجود در سیگنال ها و آشکارسازی قله ی سیگنال پالس و موج R در سیگنال ECG، فاصله زمانی PTTمحاسبه شده و پارامترهای رابطه ی PTT و فشارخون با استفاده از مجموعه داده‎های جمعآوری شده، تخمین زده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که پارامتر PTT برای تمامی داده‎ها با ضریب همبستگی ۹۵/۰ به فشار سیستولیک و با ضریب همبستگی ۹۳/۰ به فشار دیاستولیک وابسته بوده و بر اساس آن فشار خون با صحت و دقت مناسبی پایش شد. نتیجه گیری: اندازه‎گیری فشار خون بر اساس سیگنالهای الکتروکاردیوگراف و پالس اکسی متر روش غیرتهاجمی جدیدی برای اندازه‎گیری پیوسته ی فشار خون در اتاق عمل و در حین بیهوشی است.

Keywords:

Key words: Blood Pressure , continuous monitoring , Pulse Transition Time , Pulse wave , ECG , واژه های کلیدی: اندازه‎گیری پیوسته ی فشارخون , زمان گذار پالس , موج پالس , الکتروکاردیوگراف.

Authors

محمدامین یونسی هروی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

سیما جوهری‎نیا

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

سیمین جوهری‎نیا

مرکز تحقیقات کاربردی سلامت همگانی و توسعه پایدار، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

محسن یعقوبی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Lass J, Meigas K, Karai D, Continuous blood pressure monitoring ...
  • Allen J, Murray A, Age-related changes in peripheral pulse timing ...
  • Poon C Y , Zhang Y T, Liu Y B, ...
  • Fiantii A, Member S, Two Methods for Determination of Diastolic ...
  • Khoury M, Soda J, Neuman V, Portable SpO۲ Monitor: a ...
  • Maruf Al G., AI-Jaafreh M, Continuous Measurement of Oxygen Saturation ...
  • Asmar R . Assessment of arterial distensibility byautomatic pulse wave ...
  • نمایش کامل مراجع