بررسی روند تمایز سلول های شبه سلول عضله اسکلتی مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی انسان تحت تاثیر ۵-azacytidine در شرایط آزمایشگاه

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 57

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-5-1_017

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

Abstract:

چکیده هدف و زمینه : در این مطالعه روند تمایز سلول های شبه سلول عضله اسکلتی مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی انسان تحت تاثیر ۵-azacytidine در شرایط آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: سلول های بنیادی بافت چربی انسان بعد از تخلیص، برای ایجاد تمایز استئوژنیک و آدیپوژنیک، تحت تاثیر محیط های کشت القایی استئوژنیک و آدیپوژنیک قرار گرفتند. از طرف دیگر، برای بررسی توان تمایز این سلول ها به سلول عضله اسکلتی از فاکتور ۵-azacytidine [۵-aza] استفاده شد. به مدت ۲۴ ساعت برای القای تمایز به سلول عضله اسکلتی تحت تاثیر ۳µmol ۵-azacytidine قرار گرفتند. سپس، این محیط کشت القایی با PBS شسته شد و سلول ها تا ۴ هفته با محیط کشت فاقد ۵-azacytidine انکوبه شدند. برای بررسی روند تمایز سلول ها از مقایسه الگو و میزان بیان mRNA ژن های اختصاصی عضله اسکلتی شامل Myogenin، Myh، a-actin، Tropomyosin و Myosin با روش RT-PCR در پایان هفته های اول تا چهارم بعد از القا استفاده شد. یافته ها: سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی چسبنده، توان تکثیری قابل ملاحظه ای را نشان دادند و مانند مطالعات پیشین پتانسیل تمایز استئوژنیک و آدیپوزنیک را نیز داشتند.mRNA ژن های مورد بررسی به صورت الگویی وابسته به زمان بیان شدند. به نحوی که بیان mRNA ژن Myog در تمام نمونه های هفته ۱ تا ۴، به طور معنی دار با روندی صعودی افزایش یافته بود. ژن Myh در هفته ۲ نسبت به سایر هفته ها بیشترین میزان بیان خود را داشته و در هفته ۴ به کمترین مقدار خود رسیده بود. میزان بیان ژن های a-actinin و Myosin در هفته ۱ پایین بود. اما از هفته ۲ الی ۴ به طور معنی دار با روندی صعودی افزایش یافته بودند. ژن Tropomyosin در هیچکدام از نمونه ها بیان معنی داری نداشت. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی انسان می توانند تحت تاثیر ۵-azacytidine ۳µmol به سلول عضله اسکلتی تمایز پیدا کنند و با افزایش مدت زمان القا، این سلول های عضلانی اسکلتی تکوین یافته تر می شوند.

Keywords:

Authors

زینب نامجو گرمی

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

محمد حسن حیدری

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

محسن نوروزیان

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

رضا ماستری فراهانی

، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

تقی الطریحی

دانشگاه تربیت مدرس،تهران،ایران

عباس پیریایی

، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

وحید بیاتی

مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز؛ ایران

محمد حسین حیدری

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان ، بوشهر ،ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Cosimo De Bari, Francesco Dell’Accio, Frank Vandenabeele, Joris R. Vermeesch, ...
  • Reginald E. Bittner , Christian Schöfer, Klara Weipoltshammer , Silva ...
  • نمایش کامل مراجع