آیا بارش های سیل آسا موجب کاهش ریزگردها می شود؟

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 32

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-4-1_002

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

Abstract:

میزان کل ریزش­ های جوی از اول مهر لغایت ۱ اسفند سال آبی ۹۸-۹۷ بالغ بر ۱۸۳ میلیمتر در سطح کشور بوده است که   نسبت به میانگین دوره­های  مشابه درازمدت ( ۱۳۳ میلیمتر) ۳۸ درصد افزایش و نسبت به سال آبی گذشته (۶۲ میلیمتر) ۱۹۵ درصد رشد نشان می­دهد (بی نام، ۱۳۹۷). بیشتر بارشهای مذکور بصورت سیلابی روی داده اند، بطور مثال تنها در منطقه ساحلی هندیجان، در طول ۲۴ ساعت ۱۲۰ میلیمتر بارش سیل آسا در آذرماه روی داده است.همچنین، بخشهای بزرگی از دشتهای سیلابی و رسوبی خوزستان تحت تاثیر سیلابهای رود زهره قرار داشته اند. هورهای شریفیه، منصوری و شاه حمزه (مشرعات ماهشهر) که در گذشته کانونهای اصلی ریزگرد بودند بواسطه این سیلابها آبگیری شدند و پس از آن پوشش گیاهی، بخصوص یکساله ها، رشد چشمگیری یافتند. سوال اساسی اینست که آیا با افزایش ناگهانی چنین بارشهای سنگینی، کانونهای ریزگرد مهار شده­اند؟ آیا روند تخریب خاک کاهش و تخریب اکوسیستم تخفیف یافته است؟ با این وجود، برنامه های مهار و تثبیت کانونهای ریزگرد چگونه باید پیش رود...

Authors

حمیدرضا عباسی

مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بی­ نام، ۱۳۹۷. گزارش بارندگی روزانه به تفکیک حوضه­های آبریز ...
  • سید اخلاقی، س.ج. ، محبی، ع.،۱۳۹۷. طرح جامع مهار کانونهای ...
  • عباسی، ح.ر.، ۱۳۹۷. طرح جامع مهار کانون­های ریزگرد خوزستان، مطالعه ...
  • عباسی، ح.ر.، خاکساریان، ف.، گوهردوست، آ. و گنجعلی، م.، ۱۳۹۶. ...
  • فیاض، م.، ۱۳۸۴. بررسی منشاء طوفانهای ماسه ای دشت سیستان ...
  • نمایش کامل مراجع