سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رفتار امدادی: نتیجه استدلال منطقی یا هیجان؟

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,177

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SUHRAWARDI03_096

Index date: 15 April 2013

رفتار امدادی: نتیجه استدلال منطقی یا هیجان؟ abstract

رفتار امدادی (یاریرسان) که موضوع مطالعات زیادی در روانشناسی قرارگرفته عملی است که قصد آن سود رساندن به دیگران باشد. این که رفتار امدادی محصول تفکر منطقی حسابگرانه است یا نتیجه حالاتهیجانی فرد، یا تعامل پیچیدهای از این دو تعیین کننده تصمیم فرد میباشد موضوع داغی است که در حال حاضر در محافل علمی روانشناسی در میان دو دیدگاه شناختی و هیجانی در جریان است. مقاله حاضرتلاشی است برای ترسیم وضعیت کنونی پیشرفتهای حاصل شده در این حوزه. طرفداران دیدگاه شناختی معتقدند که افراد بههنگام تصمیمگیری، میتوانند براساس استدلالهای اخلاقی خود، که نوعی عملیات شناختی است، از بین یاریرسانی و عدمیاریرسانی یکی را انتخاب کنند. دردیدگاه شناختی فرد با موقعیتهای مستلزم قضاوت اخلاقی همانند معمایی که باید حل شود برخورد می- کند، لذا تعیین کننده اصلی رفتار او سطح استدلال شناختی- اخلاقی اوست. از آنجا که مهارتهای شناختیاساس توانایی فرد در توجه به نیازها یا درماندگی دیگران، و نیز تشکیل دهنده ظرفیت او در یافتن راههاییبرای انجام واکنش مناسب در مقابل نیازهای آنهاست، طبیعی است که بین توانایی شناختی و رفتار امدادی، به ویژه رفتارهای امدادی مستلزم مهارتهای شناختی پیچیده، ارتباط وجود داشته باشد.از سوی دیگر طرفداران دیدگاه هیجانی نیز تاثیر ترغیبی و بازداشتی انواع هیجانها را بر رفتار امدادی دردو موقعیت اضطراری و غیراضطراری مستندسازی کردهاند. در موقعیتهای اضطراری رفتار امدادی میتوانداز طریق کاهش برانگیختگی هیجانی ناخوشایند ناشی از مشاهده رنج کشیدن یک قربانی به نفع فرد کمک دهنده نیز باشد. به عبارت دیگر، در موقعیتهای اضطراری کاهش هیجانات منفی که در پی رفتارهای امدادی برای افراد کمک دهنده حاصل میشود میتواند انگیزهای مهم برای اینگونه رفتارها باشد

رفتار امدادی: نتیجه استدلال منطقی یا هیجان؟ Keywords:

رفتار امدادی: نتیجه استدلال منطقی یا هیجان؟ authors

جواد صالحی

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه زنجان

نسیم سهیلی

کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه زنجان

غلامحسین انتصارفومنی

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- طالب زاده ثانی، هادی. کدیور، پروین. (1389). بررسی رابطه ...
-Baron, J., & Ritov, _ (2009). Protected values and omission ...
- Bartlett, M. Y., and DeSteno, D. (2006). Gratitude and ...
- Batson, C. D., Lishner, D. A, , Carpenter, A, ...
- Carlo, G., Hausmann, A, , Christiansen, S., & Randall, ...
- Casebeer, W. D., Churchland, P. S. (2003). The Neural ...
Michalska, K. J. and Kinzler, K. D. (2011). The Contribution ...
_ Eisenberg N., Eggum N. D.(2009). Empathic responding: sympathy and ...
- Eisenberg, N., Fabes R. A., and Spinard T. L. ...
-Hamlin JK, Wynn K, Bloom P. (2007). Social evaluation by ...
- Huebner B., Dwyer S., Hauser M. (2009). The role ...
_ Lyubomirsky, S., King, L. A., & Diener, E. (2005). ...
- Matsumoto, D. (2009). The Cambridge dictionary of psychology. Cambridge: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رفتار امدادی: نتیجه استدلال منطقی یا هیجان؟" توسط جواد صالحی، استادیار گروه روانشناسی دانشگاه زنجان؛ نسیم سهیلی، کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه زنجان؛ غلامحسین انتصارفومنی، استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی بزرگداشت سهروردی با موضوع اخلاق کاربردی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رفتار امدادی، استدلال اخلاقی، هیجان، قضاوت اخلاقی، مدیریت خُلق هستند. این مقاله در تاریخ 26 فروردین 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1177 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رفتار امدادی (یاریرسان) که موضوع مطالعات زیادی در روانشناسی قرارگرفته عملی است که قصد آن سود رساندن به دیگران باشد. این که رفتار امدادی محصول تفکر منطقی حسابگرانه است یا نتیجه حالاتهیجانی فرد، یا تعامل پیچیدهای از این دو تعیین کننده تصمیم فرد میباشد موضوع داغی است که در حال حاضر در محافل علمی روانشناسی در میان دو دیدگاه شناختی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رفتار امدادی: نتیجه استدلال منطقی یا هیجان؟ با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.