سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر فعالیت بدنی در محیط سبز بر شاخص های انگیزش، سواد بدنی، سرزندگی، و میل به ادامه ورزش در دانش آموزان مقطع متوسطه

Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 126

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_MMBJ-1-2_012

Index date: 27 January 2024

اثر فعالیت بدنی در محیط سبز بر شاخص های انگیزش، سواد بدنی، سرزندگی، و میل به ادامه ورزش در دانش آموزان مقطع متوسطه abstract

هدف از این پژوهش بررسی تاثیر فعالیت بدنی در محیط سبزبرانگیزش فعالیت بدنی، سواد بدنی، سرزندگی ذهنی، و سواد بدنی دانش آموزان و تفاوت آن با فعالیت در مجتمع های ساختمانی بدون دسترسی به فضای سبز بود. این پژوهش به صورت نیمه تجربی انجام گرفت. تعداد ۶۰ دانش آموز پسر و ۶۰ دانش آموز دختر مقطع متوسطه به صورت تصادفی به سه گروه (هر گروه ۲۰ نفر به تفکیک جنسیت) تقسیم شدند. پس از یک پیش آزمون (تکمیل پرسشنامه های جمعیت شناختی، سواد حرکتی، انگیزش، سرزندگی و میل به ورزش) دانش آموزان فعالیت بدنی را در محیط های تعیین شده ( گروه اول تمرین و فعالیت بدنی در پارک و فضای سبز، گروه دوم فعالیت بدنی درخانه بدون دسترسی به فضای سبز وگروه سوم فعالیت در خانه کنار گلها و گلدان ها ) به مدت ۸ هفته هر هفته شامل سه جلسه انجام دادند، و در انتها پرسشنامه های مربوطه را تکمیل کردند.نتایج نشان داد که اثر تمرین در پارک و طبیعت بر سرزندگی ذهنی و انگیزش خود -مختار تاثیر گذار بود،اما بر میل به ادامه فعالیت بدنی، سواد بدنی و انگیزش کنترل شده و بی انگیزه گی تاثیرگذارنبود. اثر تمرین در خانه باعث کاهش بی انگیزگی شد،اما بر میل به ادامه فعالیت بدنی، سواد بدنی وانگیزش های خود-مختار و کنترل شده تاثیر گذار نبود.فعالیت بدنی در منزل در کنار پنجره و رو به طبیعت و یا گلدانها برهیچ کدام از متغیرها تاثیری نداشت. به نظر می رسد که فعالیت بدنی در پارک و فضای سبز می تواند باعث افزایش انگیزش خود-مختار و سرزندگی ذهنی دانش آموزان گردد.

اثر فعالیت بدنی در محیط سبز بر شاخص های انگیزش، سواد بدنی، سرزندگی، و میل به ادامه ورزش در دانش آموزان مقطع متوسطه Keywords:

اثر فعالیت بدنی در محیط سبز بر شاخص های انگیزش، سواد بدنی، سرزندگی، و میل به ادامه ورزش در دانش آموزان مقطع متوسطه authors

بهزاد بهزادنیا

استادیار،گروه رفتار حرکتی ،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز،تبریز،ایران.

شیرین یزدانی

دانشیار،گروه رفتار حرکتی ،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز،تبریز،ایران.

مهتاب جسمانی

کارشناس ارشد،گروه رفتار حرکتی ،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز،تبریز،ایران.

حانیه فاضلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه رفتار حرکتی ،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز،تبریز،ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Barlow, D. H. (۲۰۰۴). Anxiety and its disorders: The nature and ...
Nigg, C., Petersen, E., & MacIntyre, T. (۲۰۲۳). Natural environments, ...
نمایش کامل مراجع