مدل یابی علی ادراک درد در مبتلایان به بیماری میگرن بر اساس عدم تحمل پریشانی با نقش میانجی ترس از پیشرفت بیماری: یک مطالعه توصیفی
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 132
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-22-9_003
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1402
Abstract:
زمینه و هدف: میگرن دومین اختلال عصبی همراه با درد عمیق بوده و طیف وسیعی از مشکلات را برای افراد مبتلا و اطرافیان آنها به وجود می آورد. لذا هدف از این پژوهش مدل یابی علی ادراک درد در مبتلایان به میگرن بر اساس عدم تحمل پریشانی با نقش میانجی ترس از پیشرفت بیماری بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی است و جامعه آماری شامل کلیه افراد دارای میگرن مراجعه کننده به کلینیک ها و مطب متخصصان اعصاب شهر مشهد در سال ۱۴۰۱ بودند که تعداد ۲۰۰ نفر از مراجعه کنندگان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسش نامههای تحمل پریشانی هیجانی Simons و Gaher، ادراک درد Melzack و ترس از پیشرفت بیماری Herschbach و همکاران پاسخ دادند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که نمره ادراک درد با نمره ترس از پیشرفت بیماری (۴۷۰/۰=r، ۰۱/۰>P) ارتباط مثبت و معنی دار و با نمره تحمل پریشانی (۴۲۵/۰-=r، ۰۱/۰>P) ارتباط منفی و معنی دار دارد. همچنین، عدم پریشانی عاطفی با تاثیر بر ترس از پیشرفت بیماری به طور غیرمستقیم نیز با ادراک درد ارتباط داشت.
نتیجه گیری: یافتهها نشان داد ترس از پیشرفت بیماری نقش میانجی بین عدم تحمل پریشانی و ادارک درد در مبتلایان به بیماری میگرن دارد. روانشناسان و متخصصان با در نظر داشتن ارتباط ادارک درد و عدم تحمل پریشانی و ترس از پیشرفت بیماری در میگرن میتوانند از بهبود این عوامل استفاده کنند تا تاثیر سایر روشها برای درمان میگرن را افزایش دهند.
واژه های کلیدی: ادراک درد، پریشانی هیجانی، پیشرفت بیماری، ترس، میگرن
Keywords:
Pain perception , Distress , Disease progression , Fear , Migraine , ادراک درد , پریشانی هیجانی , پیشرفت بیماری , ترس , میگرن
Authors
سجاد بشرپور
University of Mohaghegh Ardabili
عارفه محمدنژاد دوین
University of Mohaghegh Ardabili
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :