سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش فرا اصل توسعه پایدار در رویههای دیوان بین المللی دادگستری ؛ یک مطالعه موردی: اختلاف دریایی نیکاراگوئه و کلمبیا

Publish Year: 1402
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 263

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IJCONF16_041

Index date: 28 January 2024

نقش فرا اصل توسعه پایدار در رویههای دیوان بین المللی دادگستری ؛ یک مطالعه موردی: اختلاف دریایی نیکاراگوئه و کلمبیا abstract

دیوان بین المللی دادگستری در رای ۲۰۱۲ خود پیرامون قضیه تحدید حدود فلات قاره ماورای ۲۰۰ مایل دریایی، موضوع اختلاف نیکاراگوئه علیه کلمبیا اعلام کرد نیکاراگوئه به دلیل عدم ارایه مدارک کافی به کمیسیون فلات قاره و همچنین فقدان توصیه های لازم در این رابطه، نتوانسته است ثابت کند که حاشیه قارهای ورای ۲۰۰ مایل دارد، بنابراین دیوان در موقعیتی نیست که به این دعوی رسیدگی کند. اما نیکاراگوئه با تکمیل اطلاعات خود نزد کمیسیون ، بار دیگر اختلاف را نزد دیوان مطرح که در پنج مرحله مورد اعتراض کلمبیا قرار گرفت. دیوان در رای ۲۰۱۶ ، با تغییر رویکرد خود، ضمن رد کلیه اعتراضات کلمبیا اعلام کرد موضوع اختلاف مشمول اصل اعتبار امر قضاوت شده نیست و اخذ توصیه های کمیسیون نمیتواند پیشنیاز رسیدگی به چنین اختلافاتی باشد. مطالعه حاضر ضمن تحلیل رویکرد متعارض دیوان در آرای مذکور، نشان میدهد رفتار دیوان بین المللی دادگستری از دو جنبه حقوق بین الملل کلاسیک و مدرن قابل دفاع است. در پرتو حقوق کلاسیک باید گفت استحقاق برخورداری از حق فلات قاره ماورای ۲۰۰ مایل دریایی تنها در گستره صلاحیت ملی دولتها قابل اثبات است. از طرفی دیوان برای حل یک بن بست عملی و بنا بر وظایف ذاتی خود باید به موضوعات مربوطه رسیدگی نماید. اما در حقیقت این مقاله نشان میدهد فرا اصل توسعه پایدار حقوق بین الملل نوعی صلاحیت انحصاری قضایی برای قضات به وجود می آورد که در ظل این صلاحیت میتوانند سیاستهای قضایی نوینی را اعمال و قواعد حقوقی را موسع یا مضیق تفسیر کنند. این فرا اصل میتواند در تعارض قواعد حقوقی آن قاعدهای را برگزیند که نتایج مناسبتری در حفظ ارزشهای وستفالیایی به ارمغان آورد. در واقع این مقاله رویکردی برای دفاع از رفتار دیوان از منظر حقوق بین الملل مدرن در پرتو فرا اصل توسعه پایدار در توسعه قضایی حقوق بین الملل ارایه میدهد.

نقش فرا اصل توسعه پایدار در رویههای دیوان بین المللی دادگستری ؛ یک مطالعه موردی: اختلاف دریایی نیکاراگوئه و کلمبیا Keywords:

کمیسیون فلات قاره , , تحدید حدود , قاعده امر قضاوت شده , بست عملی , فرا اصل توسعه پایدار

نقش فرا اصل توسعه پایدار در رویههای دیوان بین المللی دادگستری ؛ یک مطالعه موردی: اختلاف دریایی نیکاراگوئه و کلمبیا authors

احسان کدخدایی الیادرانی

گروه حقوق بین الملل، دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی

مقاله فارسی "نقش فرا اصل توسعه پایدار در رویههای دیوان بین المللی دادگستری ؛ یک مطالعه موردی: اختلاف دریایی نیکاراگوئه و کلمبیا" توسط احسان کدخدایی الیادرانی، گروه حقوق بین الملل، دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی شانزدهمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کمیسیون فلات قاره، ، تحدید حدود، قاعده امر قضاوت شده، بست عملی، فرا اصل توسعه پایدار هستند. این مقاله در تاریخ 8 بهمن 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 263 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دیوان بین المللی دادگستری در رای ۲۰۱۲ خود پیرامون قضیه تحدید حدود فلات قاره ماورای ۲۰۰ مایل دریایی، موضوع اختلاف نیکاراگوئه علیه کلمبیا اعلام کرد نیکاراگوئه به دلیل عدم ارایه مدارک کافی به کمیسیون فلات قاره و همچنین فقدان توصیه های لازم در این رابطه، نتوانسته است ثابت کند که حاشیه قارهای ورای ۲۰۰ مایل دارد، بنابراین دیوان در موقعیتی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش فرا اصل توسعه پایدار در رویههای دیوان بین المللی دادگستری ؛ یک مطالعه موردی: اختلاف دریایی نیکاراگوئه و کلمبیا با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.