اثربخشی «بسته ترکیبی» (بازی درمانی و قصه درمانی) بر علائم سوگ و افسردگی کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ
Publish place: Journal of Health Promotion Management، Vol: 12، Issue: 6
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 238
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHPM-12-6_004
Index date: 28 January 2024
اثربخشی «بسته ترکیبی» (بازی درمانی و قصه درمانی) بر علائم سوگ و افسردگی کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ abstract
مقدمه: سوگ در کودکان یک فرآیند پیچیده و دشواری است که باعث به وجود آمدن احساسات شدیدی در آن ها می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی "بسته ترکیبی" بر علائم سوگ و افسردگی کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل همراه با پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل همه کودکان مبتلا به سوگ مراجعه کننده به کلینیک های روانشناختی شهر اصفهان در سال ۱۴۰۰ بودند. تعداد ۴۰ کودک دختر و پسر ۵ تا ۱۰ سال دارای علائم سوگ بر اساس نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی از نوع قرعه کشی در گروه "بسته ترکیبی" (۲۰ کودک) و گروه کنترل (۲۰ کودک) گمارده شدند. جمع آوری داده های پژوهش با پرسشنامه جمعیت شناختی، "پرسشنامه علائم سوگ" (Grief Symptoms Questionnaire) و "سیاهه افسردگی کودکان" (Children's Depression Inventory) انجام گرفت. روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ انجام شد. سپس برای گروه مداخله، ۱۰ جلسه ۷۵ دقیقه ای "بسته ترکیبی" (هفته ای ۱ جلسه) انجام شد. برای گروه کنترل مداخله ای انجام نگرفت. پس از اتمام مداخله، پس آزمون و به فاصله ۳ ماه بعد پیگیری انجام شد. پرسشنامه های هر سه مرحله توسط والدین در قید حیات و یا قیم کودکان مبتلا به سوگ تکمیل شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۷ تحلیل شد.
یافته ها: بین گروه مداخله و گروه کنترل در ۲ متغیر علائم سوگ و افسردگی، در مرحله پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود داشت. بنابراین، مداخله در کاهش علائم سوگ و افسردگی در کودکان مبتلا به سوگ اثربخش بود (P<۰/۰۵).
نتیجه گیری: "بسته ترکیبی" (بازی و قصه درمانی) باعث کاهش علائم سوگ و افسردگی در کودکان مبتلا به سوگ می شود. پیشنهاد می شود روش درمانی فوق برای کاهش مشکلات روانشناختی کودکان مبتلا به سوگ به کار گرفته شود.
اثربخشی «بسته ترکیبی» (بازی درمانی و قصه درمانی) بر علائم سوگ و افسردگی کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ Keywords:
Bereavement Symptoms , Children's Depression , Bereaved Children , Play Therapy , Story Therapy. , علائم سوگ , افسردگی کودکان , کودکان مبتلا به سوگ , بازی درمانی , قصه درمانی.
اثربخشی «بسته ترکیبی» (بازی درمانی و قصه درمانی) بر علائم سوگ و افسردگی کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ authors
شیوا جزینی
Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University
محسن گل پرور
Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University
ایلناز سجادیان
Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :