ارزیابی اثر ضربه سازه های مجاور بر ساختمان مجهز به جداساز لرزه ای اصطکاکی قوسی با فواصل لرزه ای طبق نشریه ۳۶۰ تحت حرکت نزدیک گسل

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 55

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CER-9-2_009

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1402

Abstract:

هدف این مقاله، بررسی اثر ضربه ساختمان مجاور بر پاسخ های ساختمان جداسازی شده لرزه ای با جداسازهای آونگی اصطکاکی دو و سه قوسی با در نظر گرفتن فواصل لرزه ای دستورالعمل بهسازی لرزه ای ساختمان های موجود (نشریه شماره ۳۶۰) است. بررسی کفایت فواصل لرزه ای محاسبه شده طبق نشریه ۳۶۰ برای ساختمان های جداسازی شده با جداسازهای اصطکاکی قوسی در پژوهش های پیشین انجام نشده است. برای رسیدن به این هدف، ابتدا مدل سه بعدی ساختمان های جداسازی شده در دو حالت با برخورد به سازه مجاور و بدون برخورد ایجاد شد. برای هریک از مدل های ذکر شده، ۶ جداساز آونگی اصطکاکی دوقوسی و ۱۵ جداساز آونگی اصطکاکی سه قوسی با ابعاد و ضرایب اصطکاک متفاوت، جهت در نظر گرفتن گستره ای مناسب از دوره تناوب ها به کار برده شد. سپس از روش تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی برای محاسبه پاسخ های لرزه ای مدل ها استفاده گردید. بدین منظور، هفت شتابنگاشت از پایگاه داده معتبر انتخاب و به ساختمان ها اعمال شد. پاسخ های لرزه ای هریک از مدل ها شامل شتاب طبقات، جابه جایی بیشینه سیستم جداسازی، جابه جایی نسبی بین طبقات و برش پایه سازه محاسبه و تحلیل شد. نتایج نشان می دهد ضربه لرزه ای، برخی پاسخ ها را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. به عنوان مثال، شتاب طبقه و تغییرمکان نسبی بین طبقه ای برای ساختمان با جداساز سه قوسی بر اثر ضربه به ترتیب ۲ و ۶ برابر شده است. در نتیجه، ممکن است مقدار فواصل لرزه ای محاسبه شده براساس نشریه ۳۶۰ کافی نباشد و باعث ایجاد ضربه و افزایش پاسخ های ساختمان به میزان قابل توجهی گردد.

Keywords:

جداسازی لرزه ای , ضربه ساختمان مجاور , جداساز آونگی اصطکاکی دوقوسی و سه قوسی , نشریه ۳۶۰ , تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی

Authors

ایوب شکوری

مرکز مطالعات مخاطرات طبیعی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

غلامرضا قدرتی امیری

مرکز مطالعات مخاطرات طبیعی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

علی اصغر کاویانی

مرکز مطالعات مخاطرات طبیعی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Raheem, S. E. A. (۲۰۱۴). Mitigation measures for earthquake induced ...
  • Papadrakakis, M., Mouzakis, H., Plevris, N., & Bitzarakis, S. (۱۹۹۱). ...
  • Mahmoud, S., & Jankowski, R. (۲۰۱۱). Modified linear viscoelastic model ...
  • نمایش کامل مراجع