تبیین مولفه های موثر روان شناسی محیط در کاهش تصادفات جاده ای

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 91

This Paper With 44 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TMSJR-17-4_001

تاریخ نمایه سازی: 14 بهمن 1402

Abstract:

زمینه و هدف: تصادفات وسایل نقلیه یکی از عوامل بزرگ آسیب ها، معلولیت ها و مرگ ومیر در سراسر جهان محسوب می شوند. تاکنون عواملی نظیر خطای انسانی، هندسه راه ها، شرایط اقلیمی در بروز تصادفات شناسایی شده است؛ اما از منظر تاثیرهای روان شناسانه محیط بر راننده، کمتر پژوهشی بر این مهم تدقیق کرده است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تبیین مولفه های موثر روان شناسی محیط در کاهش تصادفات جاده ای (روش پیشنهادی: استفاده از گل میخ مجهز به علامت های آر.اف.آی.دی) است.روش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش های کمی گردآوری داده ها، از روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش از نخبگان و متخصصان (حوزه ترافیک، الکترونیک، مهندسان عمران- راه و انتخاب تصادفی رانندگان در محور کرج-چالوس حد فاصل پل بیلقان در پیک ترافیک) انتخاب شدند؛ تعداد آنها ۱۸۱ نفر بوده که به روش نمونه گیری تصادفی (انتخاب رانندگان به صورت اتفاقی) است. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد.یافته ها: یافته ها نشان داد، همبستگی متغیرهای پژوهش برابر ۸۰۳/۰ بوده که مبین همبستگی مستقیم و قوی بین متغیر کاهش تصادفات با متغیرهای روان شناسی محیط، سیستم پیشنهادی «آر.اف.آی.دی[۱]» با شاخص های مرتبط در هر مقوله  وجود دارد.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که توجه به روان شناسی محیط و استفاده از سیستم پیشنهادی «آر.اف.آی.دی» (گل میخ هوشمند) و انعکاس این موارد در سیستم حمل ونقل جاده ای، کاهش وقوع تصادفات را براساس برآورد مدل رگرسیونی (کاهش تصادفات= (۶۰۱/۰) روان شناسی محیط + (۸۱۲/۰) سیستم گل میخ هوشمند + (۸۱/۱-)) به همراه خواهد داشت.

Authors

رضا درستان

دکتری تخصصی معماری، پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی

محبوبه جهانداری

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای، گروه جغرافیا و علوم انسانی، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد فولادشهر، اصفهان، ایران

امیر محمدی

کارشناس ارشد معماری، گروه هنر و معماری، دانشکده فنی و مهندسی، واحد هیدج، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

علی اصغر مقدم

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علاءالدوله سمنانی، گرمسار، سمنان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :