بررسی علل و عوامل سوانح ریلی ناشی از فرار قطار با محموله کالاهای خطرناک و نقش آن در وقوع سانحه (مطالعه موردی ایستگاه خیام)

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 42

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ROAD-32-118_005

تاریخ نمایه سازی: 17 بهمن 1402

Abstract:

امروزه حمل ونقل ریلی به دلیل ضریب ایمنی بالا و آلودگی زیست محیطی مطلوب سهم عمده ای در جابه جایی بار و مسافر داشته و به واسطه استفاده از فناوری هایی نوین مانند سیستم های کنترل خودکار در سگنالینگ، ارتباط و کنترل قطارها ضمن افزایش سرعت سیر و ظرفیت بهره برداری از خطوط در حوزه ایمنی نیز تعداد سوانح ریلی کاهش یافته است. کشور ما از جمله کشورهای غنی از نظر منابع نفت و گاز و محصولات پتروشیمی است که نیاز به حمل این محصولات جهت مصارف داخلی و خارجی وجود دارد. از طرفی باتوجه به موقعیت استراتژیکی کشور که در مرکز کریدورهای شمال به جنوب و شرق به غرب قرار گرفته است، کشورهای دارای منابع نفت و گاز هم جوار اغلب ناگزیر به ترانزیت نفت و گاز صادراتی خود از طریق خطوط ریلی ایران هستند، لذا به منظور افزایش ایمنی و جلوگیری از وقوع سانحه، حمل ونقل کالاهای خطرناک از طریق ریلی باید با رعایت کلیه اصول ایمنی از قبیل رعایت قوانین تخلیه و بارگیری، انتخاب واگن های مناسب با شرایط حمل کالاهای خطرناک و نیز برچسب گذاری واگن ها صورت پذیرد. در این مقاله، سوانح ریلی مرتبط با فرار قطارها در جهان و به عنوان مطالعه موردی، سانحه و انفجار واگن های حمل بار در ایستگاه خیام مورد بررسی قرار گرفته و به علل و عوامل بروز این گونه سوانح پرداخته شده که مهم ترین آنها عبارتند از: عملکرد نامناسب و نقص در سیستم ترمز قطارها، تنظیم نامناسب ترمز در طی فرایند تست ترمز، عدم تناسب و همخوانی محموله های موجود در واگن های متوالی و تعویض لوکوموتیو. همچنین راهکارهایی جهت پیشگیری و ارتقای ایمنی ارائه گردیده است.

Authors

محسن عموزاده عمرانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران

ابراهیم هادیزاده رئیسی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی عمران، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

امیر حاجی میرزاجان

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه یزد، یزد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :