تاثیر عملیات حرارتی بر فازهای تشکیل شده شیشه-سرامیک ۴۵S۵ سنتز شده در حالت پودری و قرصی شکل و بررسی زیست فعالی آن ها
Publish place: Journal of New Materials، Vol: 9، Issue: 34
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 115
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JNMMI-9-34_001
Index date: 10 February 2024
تاثیر عملیات حرارتی بر فازهای تشکیل شده شیشه-سرامیک ۴۵S۵ سنتز شده در حالت پودری و قرصی شکل و بررسی زیست فعالی آن ها abstract
شیشه زیستی ۴۵S۵ به روش واکنش در حالت جامد با استفاده از شیشه سودالایم، کلسیم کربنات، سدیم کربنات و فسفر پنتااکسید سنتز شد. ترکیب شیشه سودالایم توسط آنالیز عنصری فلئورسانس پرتوی ایکس(XRF) تعیین شد و مقادیر مورد نیاز از سایر مواد اولیه برای رسیدن به ترکیب شیشه زیستی ۴۵S۵ محاسبه و به آن اضافه گردید. مخلوط پودرها به دو شکل پودر و قرص تهیه شده و تحت شرایط عملیات حرارتی مختلف (ºC۸۰۰ تا ºC۱۰۰۰) قرار گرفت تا شیشه-سرامیک مطلوب به دست آید. با استفاده از پراش اشعه ایکس (XRD) و آنالیز حرارتی افتراقی (DTA) خواص فازی و حرارتی نمونه ها بررسی شد. دمای تبلور شیشه سنتز شده ºC۶۹۰ تعیین شد. فازهای بلورین Ca۲Na۲Si۳O۹ و CaNaPO۴ در تمام نمونه ها مشاهده شد. نمونه ها در محلول مشابه بدن (SBF) قرار گرفته و زیست فعالی آن ها به روش برون تنی (in vitro) با ارزیابی الگوهای پراش اشعه ایکس (XRD) و تصاویر میکروسکوپ الکترونی (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. زیست فعالی نمونه ها با توجه به شناسایی لایه هیدروکسی آپاتیت تشکیل شده بر روی سطوح آن ها تایید گردید. نتایج نشان داد که دمای عملیات حرارتی نسبت به زمان آن تاثیر بیشتری بر تشکیل شدن فازهای بلورینه دارد و نمونه ی پودری ای که تحت شرایط عملیات حرارتی در دمای ºC۱۰۰۰ و مدت زمان ۸ ساعت قرار گرفته، خواص زیست فعالی بهتری نسبت به نمونه هایی که در دمای پایین تر عملیات حرارتی شده اند دارند.
تاثیر عملیات حرارتی بر فازهای تشکیل شده شیشه-سرامیک ۴۵S۵ سنتز شده در حالت پودری و قرصی شکل و بررسی زیست فعالی آن ها Keywords:
تاثیر عملیات حرارتی بر فازهای تشکیل شده شیشه-سرامیک ۴۵S۵ سنتز شده در حالت پودری و قرصی شکل و بررسی زیست فعالی آن ها authors
محمدرضا مسجدی
کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی، بخش مهندسی مواد
بابک هاشمی
دانشیار دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی، بخش مهندسی مواد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :