مطالعهی الکتروشیمیایی بازدارندگی یکی از مشتقات ایمیدازولین بر خوردگی CO۲ فولاد کربنی ساده و اثر یونهای ید بر عملکرد آن
Publish place: Journal of New Materials، Vol: 2، Issue: 6
Publish Year: 1390
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 106
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JNMMI-2-6_006
Index date: 14 February 2024
مطالعهی الکتروشیمیایی بازدارندگی یکی از مشتقات ایمیدازولین بر خوردگی CO۲ فولاد کربنی ساده و اثر یونهای ید بر عملکرد آن abstract
در این پژوهش، بازدارندگی یکی از مشتقات ایمیدازولین بر خوردگی CO۲ فولاد کربنی ساده و اثر یون های ید بر عملکرد آن با استفاده از آزمون پتانسیودینامیک در محدودهی تافل مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان دهندهی بازدارندگی ایمیدازولین در محلول ۳ درصد کلرید سدیم اشباع شده با CO۲ در برابر خوردگی شیرین فولاد کربنی ساده بوده است. همچنین، مشاهده گردید که ایمیدازولین از جمله بازدارندههای آندی- کاتدی بوده و بازدهی بازدارندگی آن وابسته به غلظت است و با افزایش غلظت آن در محلول افزایش مییابد. افزودن ۰/۲% KI به سامانه باعث افزایش بازدهی ایمیدازولین شده و اثر هم افزایی بین KI و ایمیدازولین مشاهده گردید. همچنین، پارامتر هم افزایی محاسبه شده بزرگتر از واحد بود که تایید کنندهی اثر هم افزایی در نتیجهی ترکیب ایمیدازولین و یدید پتاسیم میباشد. جذب مولکولهای بازدارندهی ایمیدازولین روی سطح فولاد به تنهایی و در حضور ۰/۲% KI از ایزوترم جذب لانگمویر پیروی کرده و جذب آن روی سطح به صورت شیمیایی بوده است. بررسی سطح نمونه ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی نشان دهندهی تشکیل فیلم محافظ در حضور ایمیدازولین و یکنواخت تر شدن آن به دلیل افزودن یدید پتاسیم به سیستم بود.
مطالعهی الکتروشیمیایی بازدارندگی یکی از مشتقات ایمیدازولین بر خوردگی CO۲ فولاد کربنی ساده و اثر یونهای ید بر عملکرد آن Keywords:
مطالعهی الکتروشیمیایی بازدارندگی یکی از مشتقات ایمیدازولین بر خوردگی CO۲ فولاد کربنی ساده و اثر یونهای ید بر عملکرد آن authors
مهدی حیدری
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد، گرایش خوردگی و حفاظت از مواد، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز.
مهدی جاویدی
استادیار، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :