بررسی آزمایشگاهی آبشستگی اطراف پایه پل با دماغه مایل

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 41

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_WEJMI-14-48_005

تاریخ نمایه سازی: 26 بهمن 1402

Abstract:

مقدمه و هدف: اصلی ترین عامل تخریب پایه پل ها، آبشستگی موضعی اطراف آنها می باشد. جهت کنترل این پدیده، مطالعات بسیاری انجام شده، و راهکارهایی جهت حفاظت از پایه پل ها ارائه گردیده است. راهکارهای حفاظت از پایه‎های پل به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می گردند، یکی از روش هایی که بصورت غیرمستقیم با کمک اصلاح خطوط جریان اطراف پایه پل، می تواند عمق آبشستگی را کاهش دهد تغییر زاویه دماغه پل می باشد.مواد و روش­ها: در این تحقیق بصورت آزمایشگاهی به بررسی تاثیر تغییر زاویه دماغه پایه پل با راستای جریان پرداخته شد. از این رو زاویه راستای برخورد جریان با دماغه پایه (α) ۹۰ ، ۸۵، ۸۰، ۷۵ و ۷۰ درجه در شرایط آب زلال مورد بررسی قرار گرفت. در تمامی آزمایش ها عمق آب ۱۰ سانتیمتر، قطر متوسط ذرات D۵۰=۰.۹۵ mm و جهت بررسی اثر هیدرولیک جریان، سرعت های نسبی متفاوت در نظر گرفته شد.یافته­ها: در بهترین حالت، پایه پل با زاویه برخورد ۷۰ درجه توانست، در سرعت‎های کمتر از ۶۰ درصد سرعت آستانه حرکت ذرات، ۹۵ درصد و در سرعت های تا ۹۵ درصد سرعت آستانه حرکت ذرات، به طور متوسط ۳۶ درصد عمق آبشستگی را نسبت به پایه شاهد کاهش دهد.بحث و نتیجه­گیری: با کاهش زاویه برخورد جریان با پایه به دلیل انحراف بخشی از خطوط جریان و عدم چرخش آنها به سمت بستر، باعث می گردد پتانسیل منطقه پرفشاری که در حالت پایه شاهد ایجاد گردیده، نسبت به حالتی که زاویه دماغه کاهش می یابد تقلیل یابد، و باعث کمتر شدن توان جریان پایین رونده و به سبب آن ضعیف شدن توان جریان های نعل اسبی، که عامل اصلی توسعه حفره آبشستگی هستند، گردد.

Authors

محسن سلیمانی بابرصاد

گروه مهندسی آب، مرکز تحقیقات علوم آب و محیط زیست، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران.

عباس صفائی

عضو مرکز تحقیقات علوم آب و محیط زیست، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Shirole A, Holt R. Planning for a comprehensive bridge safety ...
  • collar in laboratory model. WALIA journal. ۲۰۱۵(۴):۱۷-۲۱.http://waliaj.com/archive/۲۰۱۵-۲/special-issue-۴-۲۰۱۵/Tseng MH, Yen CL, ...
  • Zarrati A, AR, Rezaei MJ, B Mashahir M, Zokaei M. ...
  • Bozkus Z, Yildiz O. Effects of inclination of bridge piers ...
  • Vaghefi M, Eghbalnik L, Golbaharhaghighi MR. The Effect of Flow ...
  • aursen EM, Toch A. Scour around bridge piers and abutments. ...
  • نمایش کامل مراجع