مقایسه عملکرد تحصیلی نوجوانان در خانواده های تک همسری و چندهمسری بر اساس سلامت روان و سبک اسنادی مادران
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 10، Issue: 2
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 103
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-10-2_007
تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1402
Abstract:
مقدمه: مادران در خانواده میتوانند با ویژگیهای روانشناختی که دارند بر عملکرد تحصیلی نوجوانان تاثیرگذار باشند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه عملکرد تحصیلی نوجوانان در خانوادههای تک همسری و چندهمسری بر اساس سلامت روان و سبک اسنادی مادران بود.
روش: روش پژوهشی علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش را نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ سال و مادران خانوادههای تک همسری و چندهمسری شهرستان سراوان تشکیل میدهند. ۲۴۰ نفر شامل ۱۲۰ نفر نوجوانان خانوادههای چندهمسری و تکهمسری و ۱۲۰ نفر مادران در خانوادههای چندهمسری و تکهمسری با روش نمونهگیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. از پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرک و هیلیر (۱۹۷۹) و سبک اسنادی پیترسون و سلیگمن (۱۹۸۲) برای جمع آوری دادهها استفاده شد. دادههای به دست آمده با استفاده آزمون تی گروههای مستقل و تحلیل واریانس چندعاملی با نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرارگرفته شده است.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد عملکرد تحصیلی نوجوانان در خانوادههای تکهمسری بهتر از عملکرد تحصیلی نوجوانان در خانوادههای چندهمسری است (p=۰.۰۰۲, T=۳.۱۹۴) همچنین عملکرد تحصیلی نوجوانان در خانوادههای تک همسری که مادرانشان بدون علائم روانی و علائم متوسط روانی هستند بهتر از همتایان آنها در در خانوادههای چندهمسری است (۲/۲۱ T=، ۰/۰۳۱p=). یافته دیگر پژوهش نشان داد عملکرد تحصیلی نوجوانان در خانوادههای تکهمسری بر اساس سبک اسنادی خوشبینانه مادران از عملکرد تحصیلی نوجوانان در خانوادههای چندهمسری بهتر است (، ۰۰۲/۰ p=, T=۳.۱۸).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش، برای بهتر شدن عملکرد تحصیلی نوحوانان در خانوادههای چندهمسری، توجه به سلامت روان و آشنایی مادران با سبکهای اسنادی پیشنهاد میشود.
Keywords:
Authors
عزیزاله خسروی شستان
PhD Student in Psychology, Department of Psychology, Torbat-e Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat-e Jam, Iran
علی رضا رجایی
Associate Professor, Department of Psychology, Torbat-e Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat-e Jam, Iran
سعید تیموری
Associate Professor, Department of Psychology, Torbat-e Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat-e Jam, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :