شبیه سازی عملکرد و بهره وری آب در چغندرقند (Beta vulgaris L.) بهاره در پاسخ به تیمارهای تاریخ کشت و آبیاری با استفاده از مدل SUCROS

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 36

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_AGRY-15-4_011

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1402

Abstract:

پژوهش حاضر، عملکرد ریشه و بهره وری آب گیاه چغندرقند (Beta vulgaris L.) در پاسخ به تیمارهای تاریخ کشت (یک اسفند، یک فروردین و یک اردیبهشت) و دور آبیاری (۱۰ روز، ۱۲ روز، ۱۴ روز و همچنین یک تیمار دور آبیاری با توجه به نیاز آبی محصول در طول فصل رشد در شرایط عدم محدودیت آبی) در شهرستان های نیشابور، قوچان، تربت جام و سبزوار را ارزیابی کرد. از مدل SUCROS و داده های بلندمدت هواشناسی جهت برآورد رشد و نمو و عملکرد استفاده شد. روند تغییرات نیاز روزانه گیاه و همچنین تغییرات آب خاک در تیمارهای مختلف در طول فصل رشد استخراج شدند و مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد، بیشترین عملکرد چغندرقند (۸۰/۶۳ تن در هکتار) در شهرستان سبزوار با کشت این محصول در ابتدای اسفند و آبیاری آن با فاصله زمانی ۱۰ روزه صورت گرفت، درحالی که در شهرستان های تربت جام، نیشابور و قوچان بیشترین عملکرد ریشه (به ترتیب ۴۴/۶۶، ۳۸/۱۰۹ و ۱۵/۱۱۲ تن در هکتار) با کشت در یک اسفند و تیمار آبیاری بر اساس نیاز آبی گیاه زراعی حاصل می گردد. به طور کلی، تغییر تاریخ کشت در مقایسه با تغییر دور آبیاری می تواند تاثیر بیشتری در تولید و بهره وری آب چغندرقند داشته باشد. علاوه براین، در مناطق گرم تر مانند سبزوار و تربت جام بهتر است راهکارهای دیگر مانند کشت پاییزه چغندرقند نیز ارزیابی گردد. همچنین با توجه به محدودیت منابع آبی، توصیه می شود که پژوهشگران تمرکز بیشتری بر روی افزایش بهره وری آب در کنار بهبود عملکرد گیاه زراعی در مقایسه با شرایط موجود در مزارع داشته باشند.

Authors

اسماعیل محمدی احمدمحمودی

گروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، ایران.

سجاد رحیمی مقدم

گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abdolahian Noghabi, M., Alamoli, Z.R., Akbari, G.A., & Nouri, S.A.S. ...
  • Ebrahimipak, N.A., & Ghalebi, S. (۲۰۱۴). Determination of evapotranspiration and ...
  • Pawar, G.S., Kale, M.U., & Lokhande, J.N. (۲۰۱۷). Response of ...
  • Wallach, D., Makowski, D., Jones, J.W., & Brun, F. (۲۰۱۴). ...
  • Yonts, C.D., Wilson, R.G., & Smith, J.A. (۱۹۹۹). Influence of ...
  • Zhou, L., Liao, S., Wang, Z., Wang, P., Zhang, Y., ...
  • نمایش کامل مراجع