نقش احساسات غذایی در پیش بینی سلامت جسمانی و پریشانی روان شناختی ورزشکاران نخبه طی شیوع کروناویروس ۲۰۱۹

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 29

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-10-3_003

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1402

Abstract:

هدف یکی از بحران هایی که تمامی افراد را تحت تاثیر قرار داده است، شیوع ویروس کرونا و قرنطینه خانگی ناشی از آن است که ورزشکاران هم ازلحاظ سلامت جسمانی و پریشانی روان شناختی و هم ازلحاظ نوع تغذیه تحت تاثیر قرار داده است. این تحقیق با هدف بررسی نقش احساسات غذایی در پیش بینی سلامت جسمانی و پریشانی روان شناختی ورزشکاران نخبه طی شیوع کروناویروس ۲۰۱۹ انجام شد. روش ها این پژوهش، کاربردی، توصیفی و از نوع همبستگی است جامعه آماری این پژوهش شامل ورزشکاران نخبه کشوری در سال ۱۴۰۰ بود که بر اساس فرمول کوکران تعداد حداکثر ۳۸۴ نفر از آنان، به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مربوط به سلامت جسمانی افراد از پرسش نامه بین المللی فعالیت بدنی و شاخص توده بدنی و برای سلامت روان از پرسش نامه مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس ۲۱ و پرسش نامه تاثیر رویداد وایس و مارمر استفاده شد. همچنین برای احساسات غذایی از پرسش نامه احساسات غذایی استفاده شد. از آمار استنباطی کولموگروف اسمیرنف جهت نرمال بودن داده ها استفاده شد. همچنین از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و تحلیل واریانس چندمتغیره (مانووا) و نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ استفاده شد. یافته ها نتایج نشان دادند بین سلامت جسمانی و پریشانی روانی با احساسات غذایی ناشی از قرنطینه پاندمی کرونا در ورزشکاران نخبه ارتباط وجود دارد (R=۰/۵۹۴ و P=۰/۰۲۷). همچنین بین سلامت روان و عادات غذایی ناشی از قرنطینه پاندمی کرونا رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (DASS: R=۰/۱۱۳ و R=۰/۰۲۶ و IES-R: R=۰/۱۱۳ و P=۰/۰۱۰ ). نتیجه گیری احساسات غذایی در ورزشکاران نخبه در طی شیوع اپیدمی کرونا نقش موثری در ارتقای سلامت جسمانی و کاهش پریشانی روان شناختی دارد.

Authors

مرتضی طاهری

Department of Physical Education and Sports Sciences, Faculty of Social Sciences, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran.

عاطفه اسمعیلی

Department of Sports Physiology, Faculty of Social Sciences, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran.

خدیجه ایراندوست

Department of Physical Education and Sports Sciences, Faculty of Social Sciences, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran.

مقصود نبیل پور

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.