طراحی زیرسامانه تغذیه پیشرانش کرایژونیک مرحله دوم یک ماهواره بر خاص بر پایه استاندارد

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 31

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JTAE-8-3_002

تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1402

Abstract:

به طورکلی بر اساس استاندارد گوست روسیه دستگاه موتور پیشران های فضایی شامل زیرسیستم های پاشش،محفظه رانش، سیستم انتقال حرارت و خنک کاری، سیستم راه انداز، سیستم تغذیه، سیستم کنترل بردار رانش و بخش مخازن سوخت و اکسنده می باشد که به دلیل همپوشانی و تاثیرپذیری زیاد بین مخازن پیشرانه و سیستم تغذیه معمولا به صورت کوپل با یکدیگر طراحی می شوند. در مطالعات انجام شده علاوه بر شناخت المان های مداری و نحوه ی چیدمان مداری، منجر به شناخت نیازمندی ها، اهداف و الزامات و قیود اصلی طراحی پیشرانش  می شود. سپس بر اساس مطالعات انجام پذیرفته، طراحی مدار سامانه ی تغذیه و انتخاب المان های آن صورت گرفته است. با استفاده از روابط سیالاتی افت فشار هر یک از این المان های محاسبه شده و با برقراری بالانس انرژی فشار مخازن استخراج می گردد. پس ازآن با در نظر گرفتن جرم باقی مانده از گاز فشار گذار در مخازن، جرم کلی موردنیاز از گاز فشار گذار محاسبه شده است. با توجه به کرایژونیک (فوق سرد) یا زم استیک بودن پیشرانه ها در این پروژه، ملاحظات طراحی مسیرها و مخازن اهمیت بیشتری خواهد داشت و درنهایت پس به ارائه تغییرات فشار در هر دو مسیر سوخت و اکسنده، به نمودار لوله کشی و ابزار دقیق پرداخته شده است. از اهداف اصلی این پژوهش طراحی بر اساس استاندارد برای رسیدن به قابلیت اطمینان بالا می باشد. در این مقاله به بررسی انواع سیستم های تغذیه مختلف و گلوگاه ها و چالش های مختلف پرداخته می شود و درنهایت مدل دوبعدی این زیر سیستم بر اساس سطح تکنولوژی قابل دستیابی کشور ارائه خواهد شد.

Keywords:

طراحی مفهومی " , سیستم تغذیه " , پیشرانه های کرایژونیک " , نمودار لوله کشی و ابزار دقیق " , " , طراحی بر اساس سطح TRL کشور

Authors

سیدمحمدامین برقعی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

محمدامین اسکندری

دکتری، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :