تولید مصالح بازیافتی از نخاله های ساختمانی در راستای ارتقای شرایط زیست محیطی نمونه مطالعاتی: استفاده از مصالح بازیافتی در تولید عایق پشم شیشه
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,580
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NATURE01_775
تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1392
Abstract:
وجود فعالیتهای ساختمانی در هر جامعه ای امر اجتناب ناپذیر است بنابراین هرگونه فعالیتی دارای دور ریزهایی میباشد، که به اصطلاح آن را نخاله می نامند. تنوع و کیفیت و حجم این نخاله ها متناسب با نوع پروژه متفاوت است. بازیافت ضایعات و نخاله های ساختمانی در صورت مطالعه و اجرایی شدن می تواند به افزایش بهره وری مصالح در صنعت ساختمان و جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی منجر شود. بنابراین باید به بررسی نقش بکارگیری مجدد نخاله های ساختمانی در تولید مصالح بازیافتی که کمترین مشکلات زیست محیطی را به دنبال داشته باشد، بپردازیم که نکته مهم در این رابطه، ارزیابی مصالح و موارد استفاده از آنهاست. صنعت ساختمان خود یکی از زمینه هایی است که میتواند در بکارگیری مواد بازیافتی مناسب باشد. در این تحقیق به بررسی استفاده از مواد بازیافتی در تولید عایق پشم شیشه در راستای بهبود مصرف انرژی و کاهش آلودگی زیست محیطی پرداخته شده است. بررسی حاضر نشان میدهد که با افزایش قیمت انرژی (افزایش تفاوت هزینه ذوب مواد اولیه به نسبت ذوب شیشه بازیافتی) و الزام قوانین کاهش استخراج مواد خام از طبیعت و همچنین الزام به استفاده از مواد بازیافتی در پروژه های ساختمانی، استفاده از محتویات بازیافتی در تولید پشم شیشه برای تولید کنندگان مقرون به صرفه خواهد بود. همچنین منافع زیست محیطی ناشی از این امر می تواند بسیار قابل توجه باشد. از این رو مهمترین سوالات تحقیب عبارت است از: 1) کدامیک از مواد بازیافتی می تواننددر صنعت ساختمان با هدف دستیابی به یک معماری سبز و استفاده از انرژی های پاک به کار گرفته شوند؟ 2) پشم شیشه بازیافتی در حوزه محیط زیست و بهبود شرایط زیست محیطی چه نقشی دارد؟ روش تحقیق در این پژوهش روش ترکیبی از روشهای کمی و کیفی با رویکرد حل مسئله که در آن پاسخدهی به پرسشهای اساسی صنعت ساختمان و بخصوص حفاظت از انرژ ی مورد نظر میباشد.
Keywords:
Authors
محمدجواد مهدوی نژاد
استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهران.
سیدمحمدهادی شاپوریان
کارشناسی ارشد انرژی معماری، پردیش هنرهای زیبای دانشگاه تهران، تهران
راضیه بلورچیان
دانشجو کارشناسی ارشد معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :