مروری بر عملکرد و منابع تولید آنزیم سلولاز و نقش آن در صنعت خوراک دام

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 264

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICFBCNF07_158

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1402

Abstract:

آنزیمها مولکولهای پیچیدهای هستند که فرایندهای شیمیایی را بدون آنکه مصرف شوند سرعت میبخشند. این کاتالیزورهای بیولوژیکی بهpH و دما حساس هستند. با پیشرفت بیوتکنولوژی، آنزیمهای جدید با طیف گستردهای از کاربردها و ویژگی ها توسعه یافته اند و حوزه های کاربردی جدید هنوز در حال بررسی هستند.سلولازها دسته ای از آنزیم ها هستند که پیوند بتا ۱و ۴ را هیدرولیز کرده و گلوکز آزاد می کنند و بهطور گسترده برای صنایع مختلف مانند نساجی، کاغذ، مواد شوینده و صنایع غذایی استفاده میشوند. در جهان امروز علاقه زیادی برای استفاده از آنزیمهایی که حاوی سطح بالایی از سلولازها هستند، وجود دارد که در جهت بهبود خوراک دام استفاده میشود، همچنین تولید شیر و افزایش وزن جانور نشخوارکننده یکی از اهداف پژوهش در این موارد است.سلولازهای صنعتی عمدتا از منابع میکروبی و قارچی استخراج میشوند، از این میان،آنزیمهای میکروبی به دلیل مزایای متعددی مانند تولید آسان، مقرون بهصرفه و سازگار بودن، منبع ارجحی هستند.همچنین از میان منابع میکروبی، باکتریها قابلیت تولید بالاتر و پایدارتر آنزیم در دما و pH بالا را دارند و تحت شرایط استریل ممکن است که روند تولید اقتصادیتر را نیز داشته باشند. بررسی حاضر پیشرفتهای اخیر در فناوری آنزیم سلولاز و نقش آن برای در صنعت خوراک را موردبررسی قرار میدهد.

Authors

زهرا عابدی

گروه بیوتکنولوژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.

صفا لطفی

گروه بیوتکنولوژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.