سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ساختار مثل و مثل واره در کشف المحجوب هجویری

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,225

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

LRC06_042

Index date: 2 May 2013

بررسی ساختار مثل و مثل واره در کشف المحجوب هجویری abstract

ابو الحسن علی بن عثمان هجویری،از بزرگ ترین عرفای ایرانی اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری است که مهمترین کتاب او کشف المحجوب ،از جمله آثار تعلیمی به شمار می رود که متعلق به دوره ی نخستین نثر پارسی است.هجویری در جای جای کتاب خود ،از ارسال مثل برای تفهیم و تأکید بیشتر مضمون و مفهوم به خواننده استفاده می کند .مثل ،جمله ای کوتاه،رسا،استعاری ،اندرزی و اخلاقی حاوی عصاره تجربیات مردم عصر گذشته است که در میان مردم رواج دارد و عامه ی مردم آن ها را بدون تغییر یا با کمی تغییر به کار می برند.در اغلب مثل ها ،کلید واژه های اصلی،جنبه ی استعاری دارد و همین جنبه ی استعاری آن ها موجب می شود که قابل انطباق بر بسیاری از مصداق ها باشند.علمای بلاغت ،در تعریف خود عمدتاً بر جنبه ی تشبیه در مثل تأکید می ورزند ؛در واقع در نظر آنان، تشبیه زیر بنای ساخت مثل است ؛تشبیهی که تنها مشبه به آن ذکر می شود و مشبه یا ممثول حذف می گردد.در این نوشتار،پس از ارائه ی تعریف مثل از نظر صاحب نظران،ویژگی های ارسال مثل از لحاظ ساختار ،محتوا و درون مایه، مسائل زیبایی شناسی و کاربردهای گوناگون آن ،بررسی و تحلیل می شود.

بررسی ساختار مثل و مثل واره در کشف المحجوب هجویری Keywords:

بررسی ساختار مثل و مثل واره در کشف المحجوب هجویری authors

مریم السادات اسعدی فیروزآبادی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابریشمی، احمد، "فرهنگ نوین ".تهران، انتشارات زیور، 1376 ...
ابن سینا، الشفاالمنطق.، الخطابه، "تصدیر و مراجعه الدکتور ابراهیم مدکور، ...
ذوالفقاری، حسن، "طبقه بندی ضرب المثل های فارسی"، مجله ی ...
ذوالفقاری، حسن، "زیبایی شناسی ضرب المثل های فارسی"، مجله ی ...
شفیعی کدکنی، محمد رضا، "صور خیال در شعر فارسی "تهران، ...
_ و حکمت ها در آثار شاعران قرن 1-3 1"، ...
مولوی، جلال الدین محمد، "مثنوی معنوی" تصحیح نیکلسون، تهران، نشر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ساختار مثل و مثل واره در کشف المحجوب هجویری" توسط مریم السادات اسعدی فیروزآبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور؛ نگین محمدی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش پژوهشهای ادبی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کشف المحجوب،ارسال مثل،زیبایی شناسی ،فرم ،محتوا هستند. این مقاله در تاریخ 12 اردیبهشت 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2225 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ابو الحسن علی بن عثمان هجویری،از بزرگ ترین عرفای ایرانی اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری است که مهمترین کتاب او کشف المحجوب ،از جمله آثار تعلیمی به شمار می رود که متعلق به دوره ی نخستین نثر پارسی است.هجویری در جای جای کتاب خود ،از ارسال مثل برای تفهیم و تأکید بیشتر مضمون و مفهوم به خواننده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ساختار مثل و مثل واره در کشف المحجوب هجویری با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.