بررسی تاثیر عمق دموکراسی بر رابطه رشد اقتصادی و محیط زیست (مقایسه ایران و کره جنوبی)
Publish place: Agricultural Market and Economics، Vol: 1، Issue: 2
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 109
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AME-1-2_001
تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1402
Abstract:
مقدمه و هدف: با توجه به دیدگاه های متفاوت در خصوص تاثیر عمق دموکراسی بر محیط زیست، در پژوهش حاضر یک مطالعه تطبیقی بین ایران و کره جنوبی در خصوص چگونگی اثرگذاری عمق دموکراسی بر رابطه میان رشد اقتصادی و انتشار گازهای گلخانه ای انجام شد.
مواد و روش ها: جهت دستیابی به اهداف تحقیق، داده های مورد نیاز طی دوره ۲۰۲۱-۱۹۸۱ از بانک جهانی گردآوری شده و جهت تجزیه وتحلیل داده ها از مدل خودرگرسیون با وقفه های توزیعی (ARDL) استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که عمق دموکراسی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی و نیروی کار در کشور کره جنوبی بیش از ایران و میزان انتشار گازهای گلخانه ای و تشکیل سرمایه ثابت در ایران بیش از کره جنوبی می باشد. علاوه براین، در بلندمدت عمق دموکراسی تاثیر معکوس و تولید ناخالص داخلی، نسبت تشکیل سرمایه به تولید ناخالص داخلی و نیروی کار تاثیر مستقیمی بر انتشار گازهای گلخانه ای در هر دو کشور دارند. همچنین، عمق دموکراسی در بلندمدت از اثر مستقیم تولید ناخالص داخلی بر میزان انتشار گازهای گلخانه ای هر دو کشور می کاهد.
نتیجه گیری: افزایش عمق دموکراسی موجب کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای شده و از آثار مستقیم رشد اقتصادی بر انتشار گازهای گلخانه ای می کاهد. از این رو، به مسئولین کشور به ویژه وزارت کشور پیشنهاد می شود، زمینه شکل گیری و رشد سازمان های مردم نهاد بویژه در حوزه محیط زیست را فراهم آورند.
Keywords:
Auto-Regressive Distributed Lag (ARDL) model , Democracy depth , Economic growth , Environment , عمق دموکراسی , رشد اقتصادی , محیط زیست , مدل خودرگرسیون با وقفه های توزیعی (ARDL)
Authors
حمید سعیدی جوادی
Department of Political Sciences, Faculty of Law, Political, Language, Islamic Azad University Mashhad Branch, Mashhad, Iran,
سید محمد فهیمی فرد
Agricultural Economics, Agricultural Planning, Economic and Rural Development Research Institute (APERDRI), Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :