سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مبانی تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط رهبر انقلاب اسلامی از نگاه فقه و حقوق اسلامی

Publish Year: 1402
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 269

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PHCONF07_191

Index date: 11 March 2024

مبانی تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط رهبر انقلاب اسلامی از نگاه فقه و حقوق اسلامی abstract

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یکی از وظایف و اختیارات رهبری را امضاء حکم ریاست جمهوری شمرده است . سوال اصلی این است که : این قانون بر چه مبنائی از نگاه فقه و حقوق اسلامی استوار است ؟ یک تحقیق تحلیلی توصیفی و مطالعه کتابخانه ای در منابع اسلامی نشان داد که حاکمیت و ولایت ویژه خداوند است ، که به پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع) واگذار شده است و در زمان غیبت که به امام معصوم (ع) دسترسی نیست ، فقیه جامع الشرائط ، به نیابت از آن حضرت ولایت بر مردم را به عهده می گیرد و تمامی امور تنها با اقدام و امضای او مشروعیت می یابد. لذا لازم است ولی فقیه حکم را امضاء و رای ملت را در مورد رئیس جمهور منتخب تنفیذ و او را برای ریاست قوه مجریه منصوب نماید. با حدوث و استمرار این اجازه، رییس جمهور و مسولینی که وی بر اساس قانون انتخاب می کند، مجاز خواهند بود که در امور عمومی در حیطه مسولیت خود تصرف کنند و برای مردم نیز اطاعت و همکاری برای اجرای قوانین در همه رده های مسولیتی امری لازم و ضروری تلقی می گردد.

مبانی تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط رهبر انقلاب اسلامی از نگاه فقه و حقوق اسلامی Keywords:

مبانی تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط رهبر انقلاب اسلامی از نگاه فقه و حقوق اسلامی authors

غلامحسین مهدوی نژاد

استادیار گروه معارف اسلامی ، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

حسین رضاپور

استادیار گروه معارف اسلامی ، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

سمیه مهدوی نژاد

طلبه سطح ۳ رشته تفسیرو علوم قرآن مرکز آموزش عالی عصمتیه سمنان، مدرس حوزه علمیه عصمتیه سمنان.

مقاله فارسی "مبانی تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط رهبر انقلاب اسلامی از نگاه فقه و حقوق اسلامی" توسط غلامحسین مهدوی نژاد، استادیار گروه معارف اسلامی ، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران؛ حسین رضاپور، استادیار گروه معارف اسلامی ، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران؛ سمیه مهدوی نژاد، طلبه سطح ۳ رشته تفسیرو علوم قرآن مرکز آموزش عالی عصمتیه سمنان، مدرس حوزه علمیه عصمتیه سمنان. نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تنفیذ، امضاء، رئیس جمهور، ولایت ، حکومت هستند. این مقاله در تاریخ 21 اسفند 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 269 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یکی از وظایف و اختیارات رهبری را امضاء حکم ریاست جمهوری شمرده است . سوال اصلی این است که : این قانون بر چه مبنائی از نگاه فقه و حقوق اسلامی استوار است ؟ یک تحقیق تحلیلی توصیفی و مطالعه کتابخانه ای در منابع اسلامی نشان داد که حاکمیت و ولایت ویژه خداوند است ، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مبانی تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط رهبر انقلاب اسلامی از نگاه فقه و حقوق اسلامی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.