پیش بینی مقادیر تبخیر روزانه با استفاده از الگوریتم هیبریدی رگرسیون بردار پشتیبان-کرم شب تاب در مناطق ساحلی ایران
Publish place: The Journal of Water and Soil، Vol: 34، Issue: 1
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 147
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_WASO-34-1_003
Index date: 18 March 2024
پیش بینی مقادیر تبخیر روزانه با استفاده از الگوریتم هیبریدی رگرسیون بردار پشتیبان-کرم شب تاب در مناطق ساحلی ایران abstract
در چرخه هیدرولوژیک، تبخیر مرحله اولیه ای است که باعث از دست دادن آب می شود. از آن جایی که مناطق ساحلی نسبت به سایر مناطق تبخیر بیشتری دارند، پیش بینی دقیق هدررفت آب در این مناطق منجر به درک بهتر چرخه هیدرولوژیکی شده و برای مدیریت منابع آب و کشاورزی ضروری است. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر پیش بینی مقادیر تبخیر روزانه در چهار ایستگاه ساحلی آبادان، رامسر، بندرعباس و بندرانزلی با اعمال روش های رگرسیون بردار پشتیبان (SVR) و رگرسیون بردار پشتیبان ترکیب شده با الگوریتم کرم شب تاب (SVR-FFA) بوده است. بدین منظور پارامترهای هواشناسی در بازه زمانی ۲۰۲۱-۱۹۹۰ جمع آوری شده و سپس با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، ترتیب پارامتر های ورودی برای پیش بینی تبخیر روزانه تعیین گردید. لازم به ذکر است که ورودی مدل ها شامل دما، رطوبت نسبی، سرعت باد و تعداد ساعات آفتابی بود. مقایسه بین پارامترهای ورودی نشان داد که پارامتر ساعات آفتابی بیش ترین تاثیر را بر دقت پیش بینی تبخیر در هر دو مدل داشته است. برای ارزیابی عملکرد مدل ها از پارامترهای آماری مختلفی استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که در ایستگاه رامسر، هر دو مدل کمترین خطا را داشته اند، بطوریکه مدل SVR-FFA-۸ مقدار جذر میانگین مربعات خطای mm day-۱۱۳/۱ و مدل SVR-۸ مقدار خطای mm day-۱۲۵/۱ را از خود نشان دادند. بنابراین، نتیجه گیری شد که الگوریتم بهینه سازی FFA می تواند قابلیت مدل-های SVR را به طور قابل توجهی افزایش دهد. از این رو، براساس نتایج کلی به دست آمده از پژوهش حاضر، SVR-FFA می تواند به عنوان روشی با دقت بالا برای پیش بینی مقادیر تبخیر روزانه در مناطق ساحلی توصیه گردد.
پیش بینی مقادیر تبخیر روزانه با استفاده از الگوریتم هیبریدی رگرسیون بردار پشتیبان-کرم شب تاب در مناطق ساحلی ایران Keywords:
پیش بینی مقادیر تبخیر روزانه با استفاده از الگوریتم هیبریدی رگرسیون بردار پشتیبان-کرم شب تاب در مناطق ساحلی ایران authors
میلاد شرفی
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سعید صمدیان فرد
دانشیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :