اثر پوشش نانو کریستال سلولز باکتریایی- ژلاتین ماهی حاوی اسانس دارچین بر خواص مکانیکی میوه شلیل رقم ردگلد طی دوره نگهداری

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 34

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STP-14-56_003

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402

Abstract:

از آنجا که میوه شلیل به علت داشتن آب زیاد و سرعت تنفس بالا بسیار فسادپذیر است و نگه­داری این میوه در انبارها مشکل است، در این تحقیق اثر نانو پوشش خوراکی بر پایه نانوکریستال سلولز باکتریایی- ژلاتین ماهی/ اسانس دارچین (BCNCs-FGelA/CEO) حاوی       غلظت­های مختلف اسانس (۱۲۰۰، ۱۸۰۰، و µL/L ۲۴۰۰) بر خواص مکانیکی شلیل مورد بررسی قرار گرفت. خواص مکانیکی میوه شلیل شامل نیرو و انرژی گسیختگی، تغییر شکل در نقطه گسیختگی و همچنین مدول الاستیسیته ظاهری در طول دوره نگهداری سرد در دمای ºC ۱ ± ۴،  به مدت ۶۰ روز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که به ­طور کلی پوشش­ها قادر بودند فرآیند تغییرات خصوصیات مکانیکی شلیل را به تاخیر انداخته و همچنین افزایش غلظت اسانس تاثیر معنی­داری بر قابلیت محافطتی پوشش داشت. در پایان ۶۰ روز نگه­داری، کم­ترین مقدار نیرو و انرژی گسیختگی و بیش­ترین تغییر شکل در نقطه گسیختگی و مدول الاستیسیته ظاهری در     نمونه­های شاهد (به­ترتیب برابر با N۶۷/۱۴، mJ۵۰، mm۸۲/۶ و MPa۱۸/۰) مشاهده شد؛ در مقابل، بیش­ترین مقدار نیرو و انرژی گسیختگی و کم­ترین تغییر شکل در نقطه گسیختگی و مدول الاستیسیته ظاهری مربوط به نمونه­های پوشش داده شده با پوشش حاوی ۲۴۰۰ میکرو لیتر بر لیتر اسانس (به ترتیب برابر با N۳۳/۴۰، mJ۹۸/۱۲۰، mm۵۶/۵ و MPa۶۲/۰) بود. نتایج حاصل نشان داد که این پوشش به علت کارایی بسیار مناسب در کاهش تغییرات بافت شلیل و افزایش ماندگاری آن و همچنین به دلیل سهولت سنتز و کارایی آن پتانسیل تجاری شدن توسط صنعت را دارد و می توان به­عنوان یک محصول زیست سازگار به­منظور افزایش قابلیت نگهداری پس از برداشت شلیل  از آن استفاده کرد.

Authors

جواد طریقی

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

محمد طهماسبی

دانش آموخته دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مهساسادات رضوی

پژوهشگر پسادکتری گروه مهندسی بیوسیستم - دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی - دانشگاه محقق اردبیلی - اردبیل - ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :