تاثیر تمرین استقامتی با زمانبندی خطی و غیر خطی بر روی برخی شاخصهای فشار اکسایشی هیپوکمپ موشهای صحرایی نر نژاد ویستار

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 23

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTU01_007

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1403

Abstract:

مقدمه: در سلولهای موجودات زنده در حالت عادی، تولید رادیکالهای آزاد در یک سطح پایه ای با توجه به عملکردفیزیولوژیک آنها مفید است. زمانی که تولید رادیکالهای آزاد در بدن بیش از حد زیاد شود مانند مسابقات بسیار شدید و وامانده ساز، تعادل میان فشار اکسایشی و دستگاه ضداکسایشی به هم خورده و شرایط لازم جهت تضعیف دستگاه های بدن فراهم میشود. یکی از راه های مقابله با تضعیف دستگاه آنتی اکسیدانی، استفاده از شیوه تمرینی مناسب است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات استقامتی خطی و غیرخطی بر برخی از شاخصهای فشار اکسایشی هیپوکمپ بود روش کار: در این پژوهش ۱۸ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با سن هشت هفته و میانگین وزنی ۲۱۰/۲۳ ± ۴ /۴۹ گرم پس از دو هفته آشنا سازی به طور تصادفی در سه گروه (کنترل: ۶ سر)، (تمرین خطی: ۶ سر) و (تمرین غیرخطی: ۶ سر) قرار گرفتند. برنامه تمرینی شامل هشت هفته تمرین استقامتی بر روی نوارگردان (پنج جلسه در هفته) بود. برنامه تمرین خطی با سرعت ۱۰ متر بر دقیقه، به مدت ۳۰ دقیقه در هفته اول اجرا شد و با افزایش تدریجی در هفته آخر به سرعت ۳۵ متر بر دقیقه به مدت ۷۰ دقیقه رسید. برنامه تمرین غیرخطی با سرعت ۱۵ متر بر دقیقه به مدت ۳۵ شروع شد و در ادامه روند برنامه تمرینی در حالی که شدت تمرین به صورت هفتگی با یک الگوی سینوسی افزایش یافت پس از یک هفته کاهش بار در آخرین هفته سرعت دویدن به ۳۰ متر بر دقیقه و مدت زمان آن به ۶۰ دقیقه رسید. مالوندیآلدئید و ظرفیت آنتیاکسیدانی تام هیپوکمپ با استفاده از کیتهای شرکت Zellbio به وسیله روش اسپکتروفتومتری مورد سنجش قرارگرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ANOVA و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری (۳ ۰,۰۵) انجام شد. بحث و نتیجه گیری: میزان مالوندیآلدئید هیپوکمپ در گروه تمرین خطی و غیرخطی نسبت به گروه کنترل به طور معنیداری بالاتر بود ( .(P=۰/۰۰۱ میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام هیپوکمپ در گروه تمرین غیرخطی نسبت به گروه کنترل به طور معنیداری افزایش یافته بود ( .(P=۰/۰۱۲ با توجه به نتایج تحقیق حاضر به نظر میرسد تمرینات استقامتی با زمان بندی غیر خطی میتواند با ایجاد اثرات ضداکسایشی در تعدیل فشار اکسایشی موثر باشد.

Authors

وحید نعمتی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

احمد رحمانی

دانشیار گروه رفتار حرکتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

سمانه هادی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محققاردبیلی، اردبیل، ایران.

محمد بابائی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محققاردبیلی، اردبیل، ایران.