سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی خطر خشکسالی با استفاده از تکنیک های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ( مطالعه موردی : شهرستان خواف)

Publish Year: 1402
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 229

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICACU03_1124

Index date: 17 April 2024

ارزیابی خطر خشکسالی با استفاده از تکنیک های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ( مطالعه موردی : شهرستان خواف) abstract

فرایند تغییر اقلیم در مناطق خشک وگرم همانند منطقه اقلیمی شهرستان خواف که کمبود شدید آب زندگی بسیاری را در معرض تهدیدات جدی قرار داده است و افزایش جمعیت که در منطقه به دلیل توسعه صنعتی چشمگیر است باعث حادتر شدن این مشکل گردیده . عدم توزیع مناسب بارندگی و عدم تطابق نیاز مصرف با زمان نزولات جوی و نیاز شدید به سرمایه گذاری در بخش های ذخیره، پایش و حفاظت از منابع آب، ابعاد چالش آب را در منطقه بیشتر نموده است . روشهای متعددی برای کمی کردن خشکسالی ها ارائه شده است اما اکثر این روش ها خشکسالی را به صورت نقطه ای برآورد می کنند و امکان پایش دقیق خشکسالی به صورت منطقه ای امکان پذیر نیست . در مقابل روش های سنجش از دور قادر به پایش در مقیاس های زمانی و مکانی با هزینه و زمان کمتر می باشند و می توانند برآورد مناسبی از خشکسالی در مقیاس منطقه ای ارائه نمایند. هدف اصلی پژوهش حاضر پایش و ارزیابی خطر خشکسالی شهرستان خواف با استفاده از داده های سنجنده مادیس در بازه زمانی ۲۰ ساله می باشد. با توجه به اهداف تحقیق و ماهیت پژوهش و جهت پاسخگویی به سوالات، برای تجزیه و تحلیل اطلاعات در این مطالعه از ابزار سنجش از دوری سامانه گوگل ارث انجین جهت پیش پردازش، پردازش و تحلیل ها استفاده گردید .در این تحقیق از محصولاتMOD۱۳A۱ سنجنده مادیس با وضوح مکانی ۲۵۰-۱۰۰۰ متر، ۳۶ باند طیفی گسسته برای تخمین شاخص گیاهی افزایش یافته (EVI) مورد استفاده قرار گرفتند. با استفاده از شاخص خشکسالی SVI میزان تغییرات خشکسالی در محدوده مورد مطالعه استخراج شد. برای محاسبه SVI، این مطالعه از دادههای ماهانه Terra/MODIS استفاده کرد سری MOD۱۳A۱ با فرمت EVI، که می تواند برای نظارت بر پویایی پوشش گیاهی استفاده شود. EVI بر اساس انحراف از میانگین در واحدهای انحراف استاندارد، محاسبه شده از مقادیر EVI برای هر مکان پیکسل در هر فصل از ۳ فصل در منطقه محاسبه شده. EVI خاک و تاثیرات جوی را از سیگنال پوشش گیاهی با گنجاندن یک اصطلاح بازخورد برای اصلاح همزمان جدا می کند. در نهایت با مقایسه نتایج به دست آمده از تحلیل ها و ارزیابی داده های سنجش از دوری با داده های مبتنی بر اطلاعات مکانی مانند تراکم شبکه آبراهه ها، وضعیت رودخانه ها و آب های زیرزمینی ، جمعیت ، کاربری اراضی ، ویژگی خاک و زمین شناسی ، داده های اقلیمی مانند خطوط هم باران و هم دما بر تفسیر و پیش بینی روند آینده خشکسالی در منطقه مورد مطالعه پرداخته شد. همچنین از روش ANP برای تعیین مهم ترین معیارها در تسریع و تشدید وضعیت خشکسالی پرداخته شد. برای این منظور از نظرات کارشناسان در زمینه های مرتبط ازطریق مصاحبه شفاهی استفاده شد.

ارزیابی خطر خشکسالی با استفاده از تکنیک های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ( مطالعه موردی : شهرستان خواف) Keywords:

ارزیابی خطر خشکسالی با استفاده از تکنیک های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ( مطالعه موردی : شهرستان خواف) authors

حسین منصوری رودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی در سوانح طبیعی، دانشکده مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران

کیوان بینا

استادیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران

سمیه محتشم راد

کارشناس ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیا، دانشکده علوم محیطی، موسسه آموزش عالی آبان هراز، مازندران، ایران،

مقاله فارسی "ارزیابی خطر خشکسالی با استفاده از تکنیک های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ( مطالعه موردی : شهرستان خواف)" توسط حسین منصوری رودی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی در سوانح طبیعی، دانشکده مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران؛ کیوان بینا، استادیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران؛ سمیه محتشم راد، کارشناس ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیا، دانشکده علوم محیطی، موسسه آموزش عالی آبان هراز، مازندران، ایران، نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خطر خشکسالی ،تکنیک سنجش از دور،سیستم اطلاعات جغرافیا،شهرستان خواف هستند. این مقاله در تاریخ 29 فروردین 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 229 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرایند تغییر اقلیم در مناطق خشک وگرم همانند منطقه اقلیمی شهرستان خواف که کمبود شدید آب زندگی بسیاری را در معرض تهدیدات جدی قرار داده است و افزایش جمعیت که در منطقه به دلیل توسعه صنعتی چشمگیر است باعث حادتر شدن این مشکل گردیده . عدم توزیع مناسب بارندگی و عدم تطابق نیاز مصرف با زمان نزولات جوی و نیاز ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی خطر خشکسالی با استفاده از تکنیک های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ( مطالعه موردی : شهرستان خواف) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.