بررسی و شناسایی گونه های گیاهی فرصت طلب و مهاجم در مناطق آتش سوزی در جنگلهای گیلان مطالعه موردی حوزه 91 جنگلداری

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,877

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_0391

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

Abstract:

آتش می تواند نقش موثری در تغیرات پوشش گیاهی مناطق داشته باشد. گاهی این تغییرات با توجه به پوشش گیاهی بوجود آمده به شکلی هویدا می شوندکه باز خورد مثبتی بین آتش و گیاه شکل می گیرد. عرصه های جنگلی عاری از تاج پوشش درختان مادری که در نتیجه آتش از بین رفته اند مکانمناسبی برای هجوم گیاهان فرصت طلب و مهاجم است. یکی از کانون های مهم آتش سوزی جنگلهای جنوب استان گیلان است که در فصول خشک سالآتش سوزی های مکرر در این نواحی شکل می گیرد که در تغییر پوشش گیاهی و هجوم گونه های فرصت طلب بسیار موثر است. در تحقیق حاضر جنگلنقره ده در حوزه 11 جنگلداری استان که در سال 1331 طعمه حریق شده بود از جهت ورود گونه های مهاجم مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. تعداد 19 میکروپلات بصورت تصادفی در لاین های مشخص بصورت تصادفی انتخاب و گونه های گیاهی موجود پس از شناسایی از نظر سطح و تراکم مشخص گردیدند. نتایج نشان داد که پس از آتش سوزی و فراهم شدن محیط مناسب بخصوص از نظر فراهم شدن نور و روشنایی، گونه های مختلفی از گیاهانفرصت طلب به منطقه وارد شده اند که در میان آنها Rhbus sp. از نظر سطح پوشش و تراکم از گونه های پیشتاز و بسیار مزاحم بوده و می تواند در شکل گیری و زآدآوری مجدد جنگل مشکل آفرین باشد

Authors

مسعود امین املشی

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان

مهرداد قدس خواه

استادیار دانشگاه گیلان

منصور صالحی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان

وحید قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • J.K., Agee, 1995. Fire ecology of pacific Northwest Forests, ISBN/EAN: ...
  • M. L., BROOKS, C. M., D ANTONIO, D. M., RICH ...
  • نمایش کامل مراجع