ارزش اخلاقی عدالت همگانی: تکثر هویتی نیروهای درگیر در تنش های اقتصادی ناشی از بی عدالتی و تبعیض و تاثیر آن بر مدیریت ناآرامی ها
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 100
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJEST-19-1_004
تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1403
Abstract:
زمینه: عدالت از مهم ترین ارزش های اخلاقی است و شرط پدید آمدن بسیاری از ارزش های اخلاقی دیگر در حوزه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است. یکی از مولفه هایی که نشانگر بی عدالتی در یک جامعه است تبعیض اقتصادی است. تبعیض اقتصادی تنش های اقتصادی را به وجود می آورد و در این زمان هویت های متکثر فرهنگی-اجتماعی می تواند منجر به ایجاد یا بغرنج تر شدن ناآرامی های ناشی از تنش های اقتصادی شوند. چگونگی مدیریت ناآرامی ها و میزان همبستگی هویت های متکثر در تنش ها و ناآرامی ها مسئله اصلی تحقیق حاضر است. در این مقاله با نگاهی بر اصل اخلاقی عدالت همگانی در سطح جامعه، تکثر هویتی نیروهای درگیر در تنش های اقتصادی ناشی از بی عدالتی و تبعیض در سال های ۹۲-۹۸ ایران مورد بحث قرار گرفته و سپس تاثیر آن بر مدیریت ناآرامی ها بررسی شده است.
نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان دادند که ناآرامیها و تنش هایی که دارای خصیصه های هویتی برخاسته از عناصر "تبعیض اقتصادی " و "عدالت همگانی" دارند اولا در شرایط ناآرامی ها سبب پدید آوردن یکپارچگی در هویت های مختلف و متکثر دانشجو و کارگر می شوند و این امر به سبب عناصر گفتمانی ناکامی برای پیشرفتهای مدنی و نوگرایی است و ثانیا تنش ها و ناآرامی هایی که مدیریت آنها صرفا از طریق سرکوب و امنیتی شدن نبوده، تنش ها برخلاف سویه های آنها سبب بقای کارکردی در دفاع از هویت ملی و تاریخی گشته است.
Keywords:
Authors
مهرنوش اشجاری
۱. Ph.D. Student in Political Sociology, Science & Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
مجتبی مقصودی
۲. Dept. of Political Science, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
علی مرشدی زاده
۳. Dept. of Political Science and Islamic Revolution Studies, Faculty of Humanities, Shahed University, Tehran, Iran.
محمود توحیدفام
۲. Dept. of Political Science, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :